r
Nosalty Logó

Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojáslepény

Mentás joghurt

Összesen 130 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojáslepény

Mentás joghurt

Összesen 518 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tojáslepény

Mentás joghurt

Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 130 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7514 micro
Összesen 518 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Tojáslepény

Mentás joghurt

Elkészítés

Tojáslepény

  1. A cukkini reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
  2. Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldből.
  3. Egy teflonserpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra.
  4. Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen. Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.

Mentás joghurt

  1. A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
  2. Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis tojáslepényt úgy, mint a palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 83
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások

Hozzávalók

Tojáslepény

Mentás joghurt

Címlapról ajánljuk

További cikkek