r
Nosalty Logó

Csurgatott fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Csurgatott fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig míg összeáll és elválik az edény falától.
  3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
  5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
  6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
  7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
  8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 77662
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 25.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk. Sárgabarack dzsemet, vagy egyéb savanykás gyümölcsből készült rösztert kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A farsangból már éppen kifutottunk, mire ezt a fánkot elkészítettem. Ennek az az oka, hogy ezt a receptet két héttel ez előtt kinéztem egy régebbi Nők lapjából és meg is csináltam. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a receptben megadott folyadék mennyisége el van írva. A tej mértékegységének deciliter helyett litert tüntettek fel. Így kaptam egy nagyon híg masszát, amit ki kellett öntenem. Mostanra elszállt a mérgem és a hozzávalók megfelelő mennyiségével újból próbálkoztam és a siker nem maradt el.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek