Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csurgatott fánk

Csurgatott fánk
Csurgatott fánk
53 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A farsangból már éppen kifutottunk, mire ezt a fánkot elkészítettem. Ennek az az oka, hogy ezt a receptet két héttel ez előtt kinéztem egy régebbi Nők lapjából és meg is csináltam. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a receptben megadott folyadék mennyisége el van írva. A tej mértékegységének deciliter helyett litert tüntettek fel. Így kaptam egy nagyon híg masszát, amit ki kellett öntenem.
Mostanra elszállt a mérgem és a hozzávalók megfelelő mennyiségével újból próbálkoztam és a siker nem maradt el.




 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Porcukorral meghintve tálaljuk.
Sárgabarack dzsemet, vagy egyéb savanykás gyümölcsből készült rösztert kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig míg összeáll és elválik az edény falától.
  3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
  5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
  6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
  7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
  8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 459
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 15:35

pallaika
A fent nevezett csurgatott fánk fritőzben 160 fokon süthető. Ajánlom nézz utána az ,,égetett tészták" receptek között .A keresőbe a ,,csurrosz spanyol recept gasztronómia " alatt is találsz hasonlót. Nagyon finom én csak úgy magában sósan szeretem. Sikeres sütést!!!

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-02-13 18:50

Szia " pallaika " !
Az olaj kellő forróságát úgy lehet ellenőrizni, hogy amikor kezd az olaj kicsit gyöngyözni egy kis próbacsíkot engedünk bele, ha az elkezd szépen sülni akkor megfelelő az olaj hőfoka.
Üdv.: Muci

pallaika
pallaika Fri, 2011-02-11 09:44

Szia!

Tetszik a recept:) Egy kérdésem lenne: Mennyire legyen forró az olaj? Nem rég hasonló recepttel próbálkoztam, de még mindig nyers és lágy volt a tészta mikor megbarnult. Én azt szeretném, hogy ropogós legyen, erre van trükk?

771
tej 1.3 dl
víz 1.3 dl
vaj 5 dkg
1 csipet
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kk
finomliszt 20 dkg
tojás 6 db
rum 3 ek