Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk HK konyhájából

Csörögefánk HK konyhájából
Csörögefánk HK konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak ajánlani tudom, könnyen elkészíthető, és isteni finom. Anyummal régebben sütöttünk mi is csörögét, de egyedül ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, és tényleg nagyon finom lett. A fánk kívülről ropogós, belül viszont puha. Rumos baracklekvárral pedig egyszerűen mennyei.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt.
  2. Alaposan kigyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen, és kész a fánkocska.
  4. Bő, forró olajban sütjük, de vigyázzunk hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
  5. Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk. Ebből a mennyiségből kb. 40 db lesz. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 643
elküldve: 5
receptkönyvben: 212
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csörögefánk rumos baracklekvárral, puha csöröge

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-09-19 15:43

Kedves Kriszta!
Tegnap megsütöttem, és isteni finom lett.
Köszönöm a receptet. Sokszor el fogom készíteni. :-)
Üdv: Alkonyat

1332
finomliszt 30 dkg
vaj 6 dkg
porcukor 1 ek
tojássárgája 3 db
tejföl 4 ek
1 csipet
napraforgó olaj 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg
rum 10 ml