Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk N. Olgitól

Csörögefánk N. Olgitól
Csörögefánk N. Olgitól
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik kedvence a csöröge. Így hát kénytelen voltam megtanulni a készítését. Eleinte kínlódtam a formázással, meg a sütéssel is... De aztán belejötttem, így a végeredmény finom, omlós, a szájban szinte szétolvadó fánk lett, amit baracklekvárral és porcukorral tálalok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2 ek langyos tejben elkeverjük. Nem kell futtatni.
  2. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Jól kidolgozzuk a tésztát, tiszta ruhával letakarva fél óráig pihentetjük.
  3. Pihenés után kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra. (Én úgy szoktam formázni, hogy derelyevágóval kb. 10×10 cm-es négyzeteket vágok, a négyzetet átlósan -de csak belül, nem átvágva a tésztát- bemetszem, és az egyik csücskét áthúzom a nyíláson.)
  4. Sütni közepesen meleg, bő olajban kell, figyeljünk, mert hamar megsül.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 843
elküldve: 7
receptkönyvben: 160
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, porcukros fánk, csöröge

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Thu, 2014-01-23 14:51

Szia!

Ma szeretnék ilyen gyönyörűséget csinálni, ez a legszebb amit a képek közt találtam. :) De a képen látható forma, tutira a leírás alapján készült?
Üdv Hajni

E-leven
E-leven / E-leven Sun, 2013-12-01 17:35

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett. Én tettem hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.

1299
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 5 db
vaj 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
élesztő 1.5 dkg
tejföl 1.5 dl
rum 1.5 ek
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl