r
Nosalty Logó

Csülök pékné módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csülök pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

Összesen 728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

Összesen 4368 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9968.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    3148 mg
  • Nátrium
    5166 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 4368 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

Elkészítés

A csülök előfőzéséhez

  1. A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben(annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.
  2. A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).
  3. A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.
  4. A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.
  5. 15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).
  6. Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 849
  • Össznézettség: 450594
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az étel nem az én érdemem, anya és apa barátja készítették, én most vendég voltam, és csak a sörrel való locsolásban segédkeztem kivételesen.:) A fotó "csak úgy" készült, de amikor hazajöttem, és láttam, hogy a NS-n még nincs csülök pékné módra-recept, nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy feltegyem. :) A képen látható étel kemencében készült, ezzel avatták fel a szülők az újjáépített kemencéjüket. Életemben nem ettem még ilyen finom pékné módra készült csülköt. Leírhatatlan a különbség a kemencében és a sütőben készült között. Ennek ellenére ne szegje kedvét senkinek, ha nincs kemencéje, azért sütőben is nagyon finom.

Hozzászólások

Szabó Éva

Mi az a "C" típusú burgonya? Cleopátra, ami nem f? szét? :)

Törölt felhasználó

Kis burgonyatalpaló http://www.obtt.hu/index.php?id=20100302legordulo_menu_1&view=1 :)))))

Bató Edit

Kedves Juci! Közeleg a vejem születésnapja (szeptemberben), úgyhogy itt a remek alkalom, hogy elkészítsem ezt a remek ételt. Nagyon finomnak t?nik. Köszönet érte annak, akit?l származik. Neked meg azért, hogy megosztottad velünk. Üdv. Edit.

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Remélem ízleni fog ez a viszonylag könnyen (bár azért nem gyorsan :) ) elkészíthet? jóféle hagyományos, "koleszterinmentes" ámde isteni omlós fogás! Az én párom apukája nem gy?zte dícsérni, küldtünk neki kóstolót, tegnap csillogó szemekkel emlegette, hogy milyen príma volt. Mondjuk kemencében egész más az íze, de tepsiben is nagyon finom. S?t, római tálban is, de azt el?tte - bár ezt biztosan tudod - vízbe kell áztatni. Juci

Szabó Éva

Köszi, Juci :) Én ennyi fajta krumplit még nem láttam :) De a lényeg az,hogy ne f?jön szét,ugye? :)

Törölt felhasználó

Szia Éva,igen,az a lényeg,h.ne szétföv? burgonya legyen,és a legjobb a sárga. Én a képen láthatót egy nagyáruházban vettem,csomagolt.

Törölt felhasználó

Van két csülköm a fagyóba amit?l alig férek...szerinted?Benevezzem ?ket?Ennek a receptnek biztosan örülnének.Bogi

Törölt felhasználó

:DDDDDDD Csak ne spórold ki bel?le a sört :)

Törölt felhasználó

Ok.Majd megbeszélem velük kinek mennyi jut.Apropó...milyen lett a virslis kifli?

Törölt felhasználó

Na, a számból vetted ki a szót! Isteni! Még ma is maradt bel?le és nem száradt ki egyáltalán a tésztája, pedig nem is nejlonban volt, hanem csak simán konyharuhával letakarva. Szórtam sajtot is a tetejére :) Norbis lisztb?l csináltam, és nagyon jó lett (ha tehetem, kísérletezgetek vele, mert nem akarok hízni-nekem bejött a módszere annak idején, amikor még jóllakott napközis kinézetem volt :))))) Most megyek és bedagasztok egy adag "beszél? kalácsot".

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlett.Sajnos nekem ez a gyengém,ezek az éleszt?s lisztes tésztafélék.Lehet sós,édes....Sajna meg is látszik rajtam.

Éva-Anyóca

strawberry!!A kép csúcs, és már ránézésre szerelmes lettem az ételbe, és olyan jó lenne most egy tányérral!!De receptek közé és elkészítem.Köszi!Éva-Anyóca

P.

Én meg csak szépen csendben elmentettem... :-D

Törölt felhasználó

Nnnaa, pedig fel se akartam tenni...:)

Szabó Éva

Ha kérhetem, Évy :) de egyébként rendben van :) Hm..én eddig még sosem láttam sárga héjú krumplit, csak képen..de ezentúl vadászni fogok rá :D viszont a piacon "a krumplis bácsinál" lehet kapni krumplit,ami nem f? szét,de amúgy barna héjú :) Viszont..még mindig nem válaszoltál az oldaladon :( léci,léci,léci! :)

Törölt felhasználó

ok, de már csak holnap, most megyek csucsikálni:)

Bató Edit

Kedves Juci! Tegnap tudtam meg, hogy a vejem szülinapját a nászéknál ünnepeljük. Ez remek hír, mivel nekik van kemencéjük, tavaly építette a nászom, saját kez?leg. Most már biztos, hogy a csülkök a kemencében végzik majd áldásos tevékenységüket. Még egyszer köszönet érte és azért is, hogy mindig válaszolsz! Szeretettel üdvözöllek, Edit.

Törölt felhasználó

Fú, ez szuper! A kemence füstös ízét sajna a süt? nem tudja visszaadni. Remélem, ízleni fog, várom majd a visszajelzést! Juci

Szabó Éva

Na, már holnap van! :) Amúgy én még nem csucsukáltam 2-kor sem..Gordon Ramsay videókat lestem a neten :) Megtanultam igazából, Gordonosan hagymát vágni :D

Törölt felhasználó

Évi! Add már meg lécci az email címedet! Vagy ha nem akarod itt közszemlére tenni :) írj a sefmania@sefmania.hu címre! Puszi Juci

Szabó Éva

Amúgy írhatnál nyugodtan az oldalamra is, a Szabó Éva-ra :) De itt az e-mail címem: eve19911122@freemail.hu :D Semmi gond a megadásával, csak nem fognak a receptjeimért zaklatni..azért az eddig felrakott 2ért :D

Törölt felhasználó

Szia, szeretném megkérdezni, hogy jó a füstölt csülök is? Vagy mindenképpen nyerset vegyek hozzá.. Köszi, el?re is:-)

Törölt felhasználó

szia, a füstölt csülök nem jó hozzá.

Erka75

  Szia! Dec.végén találtam ezt az oldalt, szilveszterre már meg is csináltam a csülköt, nagy sikere volt! Köszönöm, Erika

Törölt felhasználó

Szia erika, örülök, ha ízlett! üdv, Juci

Törölt felhasználó

Kedves Juci! A f?zés után megmaradt levet lehet valahogyan hasznosítani? Kár lenne kiönteni.

Törölt felhasználó

Szia! Pl. bableveshez kit?n?! Lefagyasztva eláll sokáig.

Törölt felhasználó

Köszönöm! Édesanyám is ezt javasolta:) Na de hogyan induljak neki?:) Gondolom nem csak annyi hogy belerakom a babot és hadd f?jön:)

Törölt felhasználó

keress itt a Nosalty-n egy jó kis bableves receptet és ne vízzel öntsd fel, hanem a csülök levével (a sózással óvatosan! :) ) Juci

Törölt felhasználó

http://www.nosalty.hu/bableves_fustolt_kolbasszal_%28bableves_7_recept_5168 például, az ? receptjeiben tutira megbízhatsz

Törölt felhasználó

Én is ezt csinálom ma, eme recept alapján kezdtem el, de aztán nagyon másként csináltam :) Lehet, hogy fel is rakom :)

reka8463

most sül...az illatok...hat el sem tudom mondani milyen inycsiklandoak.a csülök levében zsenge bableves f? tárkonnyal,zöldpetrezselyemmel,zöldségekkel,tejfölösen mennyei ebed lesz!köszi a receptet'

Hozzávalók

A csülök előfőzéséhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek