Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csanaki csülök

Csanaki csülök
Csanaki csülök
225 perc / előkészület: 15 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csülök és a bor két jó barát. Most sem vesztek össze, sőt újabb barátokat szereztek a vendégek közül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a húst előkészítjük: 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. 
  2. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.
  3. Fóliával lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap: A húst elterítjük egy tepsibe, és annyi száraz fehérbort öntünk alá, hogy félig ellepje. 
  5. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe, és lassú tűzön, kb. 3 óra eltetéig sütjük. 
  6. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 26 580
elküldve: 10
receptkönyvben: 286
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros csülök, sült csülök paprikakrémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Wed, 2012-08-29 20:10

Kedves Éva!
Köszönöm.
A kinézete mesés de az íze, a kulináris élménye, nagyon valóságos.
Üdv. Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-08-31 00:08

Kedves Marcsi!

Amint olyan idő lesz, és az iskolakezdés után belerázódunk a sulis menetbe, el fogom készíteni, köszönöm.:-o
Éva-Anyóca

609
sertéscsülök 1.5 kg
mustár 1 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fehérbor 4 dl