Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök velesült burgonyával

Csülök velesült burgonyával
Csülök velesült burgonyával
175 perc / előkészület: 25 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi, férfigyomornak való étek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mellé mustárt, tormát, csalamádét adhatsz. Köretnek ajánlom még: bajor savanyúkáposzta, zsemlegombóc.
További receptek itt.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt tisztítsuk meg, erősen dörzsöljük be sóval, fokhagymapürével, a húsrészt borsozzuk meg.
  2. A tepsi aljára helyezzünk egy kevés zsiradékot, rakjuk rá a cikkekre vágott hagymát.
  3. Helyezzük a közepére a csülköt. A megmosott, megpucolt, cikkekre vágott burgonyát rakjuk mellé, ezt köménymaggal, sóval szórjuk meg. Fél pohár vizet öntsünk az aljára.
  4. Állítsuk be a sütőt 150 fokra, és 2 órán keresztül süssük. Ha a burgonya hamarabb megsül, emeljük ki a tepsiből.
  5. Ha letelt a két óra, a hőfokot emeljük 200 fokra, és még süssük 25 percen keresztül. Ne vegyük ki azonnal a sütőből, ha rászánunk még fél órát, akkor isteni finom, belül puha, kívül ropogós kérgű sültet fogunk kapni.

  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás csülök velesült burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aliju
aliju Wed, 2012-10-17 13:45

Engem is érdekelne, hogy először le kell-e fedni? Illetve a fokhagymapüré simán csak a zúzott fokhagymát jelenti? Kb. mennyi kell belőle?

Andus54
Andus54 Fri, 2010-08-13 13:02

Nagyon guszta...a csülköt nem kell-e lefedni a tepsiben? ha igen akkor kb mennyi idő múlva lehet levenni.

Herr Ludwig
Herr Ludwig / Herr Ludwig Wed, 2010-03-24 06:45

Nyers csülökkel. Alacsony hömérsékleten (150) fokon 1.5 óra és még 20perc 200 fokon. Berlinben van egy nagyon jó átterem, ahol 110 fokon 4 órán kresztúl sütik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 22:18

Szia, sima nyers csülökkel vagy főttel kell készíteni?

866
sertéscsülök 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 2 kg
fokhagymakrém 1 ek