r
Nosalty Logó

Csokoládészalámi Glaser konyhájából

Glaser
Csokoládészalámi Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

222
Kalória
3.6g
Fehérje
25g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
0.7g
Víz
3.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    0.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.8 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 520 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle tortabevonót és a glazúrt apróra vágjuk, majd gőzfürdőben a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk.
  2. A kekszet finomra morzsoljuk. Az amarettit durvára tördeljük. A mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. A fehér csokoládét apró kockákra vágjuk.
  3. A felolvasztott csokoládékeveréket levesszük a tűzről, majd egymás után hozzákeverjük a kekszet, amarettit, mandulát és mogyorót. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét. A masszát kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
  4. Egy 40x30 cm nagyságú sütőpapírra egy ugyanekkora alufóliát teszünk. A csokoládémasszát egy csíkban elosztjuk rá, majd szorosan feltekerjük. Hűtőben kb. 5 órát hűtjük.
  5. A csokoládészalámit kibontjuk, körben megszórjuk porcukorral, és rányomkodjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Hűtőben kb. 3-4 hétig tárolható. Hogy a szalámi a vágásnál ne töredezzen, vegyük ki kb. 30 perccel előtte a hűtőből, majd éles késsel vágjuk, nem túl vékony szeletekre.

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek