r
Nosalty Logó

Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából

NS
Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

858
Kalória
11.4g
Fehérje
85.3g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
41.4g
Víz
148.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
70.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 5149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    511.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 5149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A babapiskótából a vaj és cukor hozzáadásával morzsát készítünk, melyet egy 25 cm-es kapcsos tortaforma aljában egyenletesen eloszlatunk, lenyomkodunk, különösen figyelve a szélekre, hogy kissé kússzon fel a forma oldalára egy ujjnyira a réteg.
  2. Ezután a tésztát jól nyomkodjuk le egy pohár aljával, majd 120 fokon(!) 7 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha ezzel megvagyunk, a belga keserű csokoládét egy habüstben vagy más hőálló inox edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, közben a cukrot a vaníliás cukor és a 3 egész tojással jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kissé előkrémesített krémsajthoz úgy, hogy először 1/3-ad részt egyszerre elkeverünk, majd újra jöhet egy adag, mindaddig, amíg az egész masszát a krémsajttal együtt el nem vegyítjük.
  4. A sajtkrémhez óvatosan hozzákeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, és amíg a tejszínt laza habbá felverjük, a krémet betesszük a hűtőbe pihenni.
  5. A felvert tejszínhabot óvatosan elkeverjük a hideg krémmel.
  6. Végezetül a kész krémet a morzsával kibélelt torta formába öntjük, és 35 percig 140 fokon(!) sütjük úgy, hogy alatta egy lábosban forróvizet párologtatunk.
  7. Szeletelés előtt egy napig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Tepsi mérete: 25

Egy minden ízében zseniális desszertkülönlegesség, egyenesen a Ring Café étterem étlapjáról!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek