Nosalty Logó

Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 5149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 5149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A babapiskótából a vaj és cukor hozzáadásával morzsát készítünk, melyet egy 25 cm-es kapcsos tortaforma aljában egyenletesen eloszlatunk, lenyomkodunk, különösen figyelve a szélekre, hogy kissé kússzon fel a forma oldalára egy ujjnyira a réteg.
  2. Ezután a tésztát jól nyomkodjuk le egy pohár aljával, majd 120 fokon(!) 7 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha ezzel megvagyunk, a belga keserű csokoládét egy habüstben vagy más hőálló inox edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, közben a cukrot a vaníliás cukor és a 3 egész tojással jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kissé előkrémesített krémsajthoz úgy, hogy először 1/3-ad részt egyszerre elkeverünk, majd újra jöhet egy adag, mindaddig, amíg az egész masszát a krémsajttal együtt el nem vegyítjük.
  4. A sajtkrémhez óvatosan hozzákeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, és amíg a tejszínt laza habbá felverjük, a krémet betesszük a hűtőbe pihenni.
  5. A felvert tejszínhabot óvatosan elkeverjük a hideg krémmel.
  6. Végezetül a kész krémet a morzsával kibélelt torta formába öntjük, és 35 percig 140 fokon(!) sütjük úgy, hogy alatta egy lábosban forróvizet párologtatunk.
  7. Szeletelés előtt egy napig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 90298
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Egy minden ízében zseniális desszertkülönlegesség, egyenesen a Ring Café étterem étlapjáról!

Hozzászólások

Fahéj

Hát ezt most megkóstolnám... :) Nagyon guszta, és jó csokis. Gratulálok a szakácsnak! :) Üdv: Fahéj

Torma

Nagyon ritkán tetszik édes recept, de ez igen!!! Nem komplikált és biztosan szuper finom! Nagyon jó a leírás is! Köszönöm, mentettem, üdv, Torma :)

Lucie

Könnyen elkészíthet?, els?re sikerült, finom és különleges. Készen kapható darált kekszb?l csináltam az alját, de babapiskótából még finomabb lehet. Én elzártam a süt?t és benne hagytam kih?lni, így lett jó az állaga (süt?t?l függ). Legközelebb finomabb sajtot (mascarponét) veszek hozzá, most Hajdúsági krémsajtból készült, de így is mindenki dicsérte. Egy kis kávé ízt még bele lehetne vinni.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem nem sikerült! A kekszmorzsa alap, ehetetlen! A krém ízere finom, állagra elég lágy (nehéz szeletelni), és nagyon nehéz a gyomornak. Sajnos csak 22 cm átmér?j? torta formám volt, így magas lett a krém és nagyon nehezen sült meg (el?melegített légkeveréses süt?ben 35' alatt meg is égett a teteje) 110 fok körül még sütöttem vagy +fél órát, mert folyt az egész, nem kicsit. Rengeteg tortát csináltam már, de ez most sajnos nem jött be. Kis csészékben, csokifelfújtnak finom lehet! De a képen annyira tetszik, nem kizárt ellátogatok az eredetit megkóstolni! Köszönöm a receptet! Sok sikert hozzá!

Pix

Némi változtatással (mascarpone helyett krémsajt, piskóta helyett zabkeksz, picivel több tejszín, csoki és egy extra tojás) elkészült.Kicsit túlsütöttem, mert nem tudtam egy éjszakán át a h?t?ben érlelni és nem akartam, hogy túl folyós maradjon a közepe. Így is nagyon finom lett - lefényképezni nem volt id?m, annyira gyorsan elfogyott. Köszönet a receptért.

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért - nagyon finom lett, bár szerintem a babapiskóta helyett jobb a keksz (legközelebb azzal csinálom) és én egy kevés kakaóport is kevertem a tésztához a színe miatt.! Minden jövend?beli kipróbálójának felhívom azonban arra a figyelmét, hogy NEM, NEM LEHET ELHAGYNI A PIHENTETÉSI ID?T! Tényleg folyik a sütés után még órákkal is, ezen a tovább sütés sem segít. Egyszer?en hagyni kell állni, hideg helyen. Másik fontos dolog: gyerek ne legyen a közelében amikor készül, mert a krém nagyon finom és nem fogja megérteni miért nem lehet már enni a tortából ha egyszer már megsült és kihült. Feleslegesen ne szenvedjen szegény.

Törölt felhasználó

Most sül. Nagyon izgulok

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek