Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából

Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából
Csokoládés sajttorta Ring Café konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy minden ízében zseniális desszertkülönlegesség, egyenesen a Ring Café étterem étlapjáról!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótából a vaj és cukor hozzáadásával morzsát készítünk, melyet egy 25 cm-es kapcsos tortaforma aljában egyenletesen eloszlatunk, lenyomkodunk, különösen figyelve a szélekre, hogy kissé kússzon fel a forma oldalára egy ujjnyira a réteg.

  2. Ezután a tésztát jól nyomkodjuk le egy pohár aljával, majd 120 fokon(!) 7 perc alatt készre sütjük.

  3. Ha ezzel megvagyunk, a belga keserű csokoládét egy habüstben vagy más hőálló inox edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, közben a cukrot a vaníliás cukor és a 3 egész tojással jól kikeverjük, majd  apránként hozzáadjuk a kissé előkrémesített krémsajthoz úgy, hogy először 1/3-ad részt egyszerre elkeverünk, majd újra jöhet egy adag, mindaddig, amíg az egész masszát a krémsajttal együtt el nem vegyítjük.

  4. A sajtkrémhez óvatosan hozzákeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, és amíg a tejszínt laza habbá felverjük, a krémet betesszük a hűtőbe pihenni.

  5. A felvert tejszínhabot óvatosan elkeverjük a hideg krémmel.

  6. Végezetül a kész krémet a morzsával kibélelt torta formába öntjük, és 35 percig 140 fokon(!) sütjük úgy, hogy alatta egy lábosban forróvizet párologtatunk.

  7. Szeletelés előtt egy napig pihentetjük.

  • sütési hőfok: 140°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 80 473
elküldve: 58
receptkönyvben: 1 395
elkészítve: 63/75
Facebookon megjelent: -

szakács

Ring Café

Mióta szakács: 2013.03.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta csokoládéval, sajttorta csokival, cheesecake

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsa3
Zsuzsa3 Thu, 2015-12-10 00:34

Köszönet a receptért - nagyon finom lett, bár szerintem a babapiskóta helyett jobb a keksz (legközelebb azzal csinálom) és én egy kevés kakaóport is kevertem a tésztához a színe miatt.!

Minden jövendőbeli kipróbálójának felhívom azonban arra a figyelmét, hogy NEM, NEM LEHET ELHAGYNI A PIHENTETÉSI IDŐT!
Tényleg folyik a sütés után még órákkal is, ezen a tovább sütés sem segít.
Egyszerűen hagyni kell állni, hideg helyen.

Másik fontos dolog: gyerek ne legyen a közelében amikor készül, mert a krém nagyon finom és nem fogja megérteni miért nem lehet már enni a tortából ha egyszer már megsült és kihült. Feleslegesen ne szenvedjen szegény.

Pix
Pix Fri, 2014-05-02 12:04

Némi változtatással (mascarpone helyett krémsajt, piskóta helyett zabkeksz, picivel több tejszín, csoki és egy extra tojás) elkészült.Kicsit túlsütöttem, mert nem tudtam egy éjszakán át a hűtőben érlelni és nem akartam, hogy túl folyós maradjon a közepe. Így is nagyon finom lett - lefényképezni nem volt időm, annyira gyorsan elfogyott. Köszönet a receptért.

lilabori
lilabori Mon, 2013-12-23 14:50

Sajnos nekem nem sikerült!
A kekszmorzsa alap, ehetetlen! A krém ízere finom, állagra elég lágy (nehéz szeletelni), és nagyon nehéz a gyomornak.
Sajnos csak 22 cm átmérőjű torta formám volt, így magas lett a krém és nagyon nehezen sült meg (előmelegített légkeveréses sütőben 35' alatt meg is égett a teteje) 110 fok körül még sütöttem vagy +fél órát, mert folyt az egész, nem kicsit.
Rengeteg tortát csináltam már, de ez most sajnos nem jött be.
Kis csészékben, csokifelfújtnak finom lehet! De a képen annyira tetszik, nem kizárt ellátogatok az eredetit megkóstolni!
Köszönöm a receptet! Sok sikert hozzá!

Lucie
Lucie Wed, 2013-04-03 09:22

Könnyen elkészíthető, elsőre sikerült, finom és különleges. Készen kapható darált kekszből csináltam az alját, de babapiskótából még finomabb lehet. Én elzártam a sütőt és benne hagytam kihűlni, így lett jó az állaga (sütőtől függ). Legközelebb finomabb sajtot (mascarponét) veszek hozzá, most Hajdúsági krémsajtból készült, de így is mindenki dicsérte. Egy kis kávé ízt még bele lehetne vinni.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-24 04:39

Nagyon ritkán tetszik édes recept, de ez igen!!! Nem komplikált és biztosan szuper finom! Nagyon jó a leírás is! Köszönöm, mentettem, üdv, Torma :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-03-23 13:20

Hát ezt most megkóstolnám... :) Nagyon guszta, és jó csokis. Gratulálok a szakácsnak! :)
Üdv: Fahéj

858
babapiskóta 10 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
étcsokoládé 25 dkg
krémsajt 50 dkg
cukor 20 dkg
habtejszín 2 dl
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 ek