Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés palacsintafelfújt

Csokoládés palacsintafelfújt
Csokoládés palacsintafelfújt
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept egy 1992-es MesterKukta újságban volt. Gyerekkorom egyik kedvence, bár anyukám ritkán készítette, mert szerinte "macerás". Szerintem csak a palcsintasütögetés miatt az, a többi része egyszerű :). Az eredeti recepten egy picit változtattam, innen néztem egy palacsinta alaptésztát, és több krémet készítek. Szerintem isteni, csak sajnos nem éppen fogyókúrás :P Csokiimádóknak kötelező. :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a sóval. Belekeverjük a lisztet, csomómentes sűrű tészta lesz belőle. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet, majd a legvégén az olajat. Kisütjük a palacsintákat. (Nekem ebből egy 23 cm-es palacsintasütőben 16 darab lett.)
  2. A töltelékhez a csokoládét összetörjük, és gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral jó kemény habbá verjük. Ebbe keverjük bele folyamatosan az olvasztott csokit és a tojássárgákat.
  3. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük, majd félbevágjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé és félig egymásra tesszük. A maradék krémet rákanalazzuk a tetejére. (Nekem hat palacsinta fért egymás mellé és öt sort fektettem egymásra, ez így 30 db fél palacsinta, a krémből pedig egy evőkanállal tettem mindegyikbe, így maradt még a tetejére is.)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Kívül ropogós, de belül a töltelék még krémes lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x20x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

morello

Mióta szakács: 2012.09.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, palacsinta felfújt, csokis palacsinta rakottas

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2012-09-22 09:33

Ami nekem van recept, ott a töltelékben van vaj is..tegnap este épp megkívántam, de nem volt itthon vaj, így nem készült el...és akkor ma megtaláltam ezt a verziót!:)) Csak áldani tudlak érte! Én jó egy éve készítem már, isteni finom, de nagyon komolyan..tényleg isteni, úgyhogy próbáljátok ki minél többen! Kedvenccé válik!:)))

963
tojás 3 db
cukor 4 púpozott ek
finomliszt 12 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 480 ml
tojásfehérje 4 db
tojássárgája 4 db
étcsokoládé 20 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag