r
Nosalty Logó

Csokoládés palacsintafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
morello
Csokoládés palacsintafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Összesen 3858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6341.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    3518 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 3858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

  1. A palacsintához a tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a sóval. Belekeverjük a lisztet, csomómentes sűrű tészta lesz belőle. Folyamatoskeverés közben hozzáöntjük a tejet, majd a legvégén az olajat. Kisütjük a palacsintákat. (Nekem ebből egy 23 cm-es palacsintasütőben 16 darab lett.)
  2. A töltelékhez a csokoládét összetörjük, és gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral jó kemény habbá verjük. Ebbe keverjük bele folyamatosan az olvasztott csokit és a tojássárgákat.
  3. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük, majd félbevágjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé és félig egymásra tesszük. A maradék krémet rákanalazzuk a tetejére. (Nekem hat palacsinta fért egymás mellé és öt sort fektettem egymásra, ez így 30 db fél palacsinta, a krémből pedig egy evőkanállal tettem mindegyikbe, így maradt még a tetejére is.)
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Kívül ropogós, de belül a töltelék még krémeslesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x20x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7355
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
morello 1 recept

Az eredeti recept egy 1992-es MesterKukta újságban volt. Gyerekkorom egyik kedvence, bár anyukám ritkán készítette, mert szerinte "macerás". Szerintem csak a palcsintasütögetés miatt az, a többi része egyszerű :). Az eredeti recepten egy picit változtattam, innen néztem egy palacsinta alaptésztát, és több krémet készítek. Szerintem isteni, csak sajnos nem éppen fogyókúrás :P Csokiimádóknak kötelező. :)

Hozzávalók

A palacsintatésztához - ebből a receptből készítem (mert bevált :) )

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek