r
Nosalty Logó

Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti

Csillárka
Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

493
Kalória
6.1g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
27.6g
Víz
122.3g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
51.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    330.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük pár órára vagy akár egész éjszakára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  2. A tésztához a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is kanalanként beledolgozzuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belecsurgatjuk a még éppen híg, de semmi esetre sem meleg - mert akkor a hab összeesik - csokis vajat. A lisztet a sóval és a fahéjjal összefogatjuk, az előzőekre szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.
  3. Egy nagy tepsibe a masszát egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb. 18 percig sütjük, de vigyázzunk nehogy kiszáradjon.
  4. Amikor a tészta kihűlt, a széleit levágva 6 egyenletes lapra vágjuk. Hármat-hármat a felhabosított csokoládékrémmel megtöltjük. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
  5. Tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük őket, majd a felolvasztott fondánttal áthúzzuk őket. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x32

Nagy Príma Konyha rajongó vagyok. Ezt a receptet is ott találtam. Karácsonyra készítettem el először, és most Húsvétra is megleptem a családot vele! Nagyon szeretik! :-)

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek