r
Nosalty Logó

Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    330.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük pár órára vagy akár egész éjszakára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  2. A tésztához a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is kanalanként beledolgozzuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belecsurgatjuk a még éppen híg, de semmi esetre sem meleg - mert akkor a hab összeesik - csokis vajat. A lisztet a sóval és a fahéjjal összefogatjuk, az előzőekre szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.
  3. Egy nagy tepsibe a masszát egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb. 18 percig sütjük, de vigyázzunk nehogy kiszáradjon.
  4. Amikor a tészta kihűlt, a széleit levágva 6 egyenletes lapra vágjuk. Hármat-hármat a felhabosított csokoládékrémmel megtöltjük. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
  5. Tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük őket, majd a felolvasztott fondánttal áthúzzuk őket. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 137053
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti
Csillárka 7 recept

Nagy Príma Konyha rajongó vagyok. Ezt a receptet is ott találtam. Karácsonyra készítettem el először, és most Húsvétra is megleptem a családot vele! Nagyon szeretik! :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon gyönyör?en néznek ki, profi mignonok! :)

Csillárka

Köszi! :-)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki. Ezt én is meg fogom csinálni. Fondant veszed vagy csinálod? Esetleg recept/trükk?

Csillárka

Szia! A fondant készen van vásárolva! Annyi macera van az elkészítésével, hogy egyszer?bb így nekem!

Törölt felhasználó

Hol lehet venni? Melyik márka vált be neked?

scarlett69

Szia! Villámgyorsan elkészíthet? a fondant, ráadásul nem túl drága. Itt megtalálod a hozzávalókat és az elkészítését is: http://www.nosalty.hu/recept/hello-kitty-torta-0 Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Gratula!Nagyon jól néz ki én is lopom a recepted!!További sok jót!Zsu

Csillárka

Köszi, igyekezni fogok! :-)

Törölt felhasználó

Szia Csillárka! Nagyon tetszik a recepted, már régóta szemezgetek vele. Hétvégén szeretném elkészíteni, ha minden sikerül. Azt szeretném kérdezni, hogy sima cukrot is használhatok a barna helyett? Köszönöm a segítséged! Szép napot! Mettácska

Csillárka

Szia Mettácska! Nyugodtan használhatsz sima cukrot is! Én is csináltam már azzal is, ugyan úgy finom lett! :-) Jó sütögetést! Szép napot! Kata

Törölt felhasználó

Szia Mettácska! hogy csinálod a fondant? engem a barna cukros érdekelne, mert fehér cukrot nem használok semmihez, szeretnék én is mignont csinálni karácsonyra, csak mindig ez a fondan akadályoz meg benne, földi halandó meg nem jut hozzá készen sehol legalább is vidéken nem.

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! :) Így már tuti megcsinálom! Még egy dolog jutott eszembe, amibe kérnék tanácsot. Már készítettem házi fondantot tortához, és sikerült is bevonni vele. Te úgy írtad a receptet hogy felolvasztott fondanttal húzzuk át. Ezt hogyan is csináljam? Mikrózzam meg? Milyen állagúra? Bocs, hogy ilyen körülményes vagyok, csak szeretném ha sikerülne! Köszike! Mettácska

Csillárka

A fondant ha készen veszed, vagy nem frissen készíted, akkor ahhoz, hogy be tudj vonni vele meg kell olvasztani. Semmiképpen ne mikróba tedd, hanem egy edénybe a t?zre! Pici vizet is tegyél alá, könnyebb olvasztani. Figyelj arra, hogy ne legyen nagyon meleg, semmiképpen ne forrald fel, az nem tesz jót neki! Ha túl s?r?, akkor még tehetsz hozzá vizet! Kb olyan s?r?bb palacsintatészta állagúnak kell lennie! De ha otthon készíted frissen a fondánt, akkor tárgytalan az egész melegítés! :-)

Törölt felhasználó

Köszi mégegyszer! Els?re 1kg porcukorból csináltam a fondantot, és elég sok maradt bel?le, ugyhogy rám vár befóliázva. Ugyebár eláll több hétig is. Még ilyen melegítve nem használtam fel, picit izgulok, de remélem összejön. Ha jól sejtem akkor majd mártogatni tudom bele a kockákat? Illetve ha többet melegítek fel, gondolom ha visszaszilárdul újra lehet gyúrni? :)

Törölt felhasználó

Nagyon szépek lettek, köszi a receptet!

manócska2010

Szia! Ha frissen készítem a fondant, akkor is meg kell melegíteni? Köszönöm és Üdv Manó

Csillárka

Szia! Ha frissen csinálod a fondant, akkor nem kell felmelegíteni! Jó sütögetést! Kata

Törölt felhasználó

Szia! A fondantba kakaót teszel, hogy barna lesz? Az nem s?ríti be a fondantot? Zsuzsi

Csillárka

Szia! Igen, kakaóport szitálok bele. Nem s?ríti be, de ha mégis kevés vízzel hígíthatod! Szép estét! Kata

Törölt felhasználó

Köszönöm!!:))

Törölt felhasználó

Szia! Pont ilyen barna vagy drapp mingonra vágyik a gyerekem, így ha beledöglök is elkészítem, csak azt szeretném tudni, hogy a felmelegített fondant rácsurgatod egy rácsra tett mignon kocákra, mint az olvasztott csokit vagy belemártsam és rácson hagyjam dermedni? És ha úgy csinálom, hogy kinyújtom a fondant és egyesével bevonom a kockákat, akkor több fondant kell?

Csillárka

Szia! Én olyan fondantal vontam be, amit nem lehet kinyújtani, csak olvasztani. Belemártottam és rácson hagytam megdermedni. Szerintem így egyszer?bb, mint egyesével beburkolni! Sok sikert! Biztosan sikerülni fog! Szép estét! Kata

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a gyors választ, még mindig problémázom, az igazsághoz hozzá tartozik, még soha nem készítettem fondant. Ha elkészítem a fondant, ami nyújtható és azt olvasztom vissza, akkor az annyira folyós lesz, hogy nem folyik le a sütir?l? Mi a különbség a nyújtható és a csak olvasztható fondant között? Vagy arra gondoltam, hogy miközben készítem a fondant nem teszek bele annyi porcukrot, hogy s?r?-folyós maradjon, de akkor az hogy fog megszilárdulni a sütin? Gondolom ez az egész fondant-ozás nem bonyolult, de úgy félek t?le, mint a t?zt?l. Eszter

Törölt felhasználó

A fondant a marcipán szer? bevonómassza, a FONDÁN amit Te is használsz ebben a receptben pedig az olvasztható cukorkészítmény, mellyel a mignonokat, pucstortát, meg még párféle süteményt díszítünk. Bocsánat az okoskodásért, csak látom, hogy mindenhol keverik. (Én is kevertem anno).

Csillárka

A fondan és a fondant közt nincs különbség! Cukorkészítmény! Magyarországon leginkább az olvasztott fajtáját használjuk a cukrászatban. A nyújtható, formázható változatát K2, Unidec, vagy PSZ massza néven ismerjük! Szép napot! :-)

Törölt felhasználó

Nekem bizony úgy tanította a cukrásztanárom, hogy a 2 nem egy és ugyanaz, ahogy már az el?z? hozzászólásomban is leírtam. Igen, cukorkészítmény mindkett?, de az egyik nyújtható és formázható burkolóanyag, a másik meg bevonómassza. :-)

Csillárka

Akkor legyen úgy! :-) Bár kiváncsi lennék, ha elmész egy cukrász nagykerbe és így kéred, tudják-e mit szeretnél... Hozzáteszem nem vitázni szeretnék!!! (Én is cukrász vagyok!) Szép napot!

Törölt felhasználó

Ééééés valóban igazad van. :-) Nekünk anno el?z? évben a tanárn?nk azt mondta, ez 2 külön dolog. (Fiatal tanárn? volt, már nem tanít az iskolában). Ma megkérdeztem a cukrászt, akinek a keze alatt dolgozom az étteremben, és azt mondta, valóban egy és ugyanaz a dolog, nekik még fondantnak is tanították, ez az újkor hülyesége, hogy Fondán/Fondant. Csak ugye a sok háziasszony mindig összekeveri a házilag készíthet? marcipánszer? bevonómasszával. Erre azt mondta nekem, hogy olyan nemlétezik, max a köznyelvben, a háziasszonyoknál ( itt mindig megkapom a kis lecseszésem, hogy én cukrászként gondolkozzak, ne háziasszonyként), a fondán/fondant ugyanaz. Szóval mondhatnám, hogy tavaly engem is félretájékoztattak! =D

evacili

Hol lehet kész fondantot venni? Gyönyör?ek a mignonok, és biztos eszméletlen finomak is.

Csillárka

Szia! Az m-GEL Hungary kft-nel biztosan kiszolgálnak magánszemélyeket is! Keress rá a neten, ott találsz majd! Szép estét!

Törölt felhasználó

Szia Csillarka! Nagyon jól néz a mignonod, gratulálok hozzá. A párom nagyon imádja, így gondoltam, megpróbálom megcsinálni. Már a krém a h?t?ben pihen, de ahhoz hogy tényleg szép legyen, lenne egy kérdésem. A csoki csíkot, a díszítést a tetejére hogy kell csinálni? Köszi a választ! Üdv.: Anita

Csillárka

Szia Anita! Én süt?papírból hajtogatok egy tölcsért és abba rakom bele a csokit. Kicsit kivágom a végét és abból csorgatom rá. Jó sütögetést! :-)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon köszönöm, hogy segítettél! Remélem, sikerül:-) Anita

Törölt felhasználó

annyira szép, megkívántam!

Törölt felhasználó

A piskótát 6 egyenletes lapra vágjuk, 3-3-at töltünk a krémmel. Magasságában vágod 6 lapra és két sorban töltöd ?ket a krémmel. Tudom nehéz érteni mit nem értek, de segítsetek! Köszi

Csillárka

Szia! Ha a tésztát a 38x32cm-es tepsibe kikened, akkor egy vékony piskótát kapsz majd bel?le. Úgy már látni fogod, hogy hogyan tudod ezt 6 egyenl? csíkra felvágni. Aztán piskóta-krém, piskóta-krém, majd a tetejére a 3. piskóta. Így fog összeállni egy rúd, amit kis kockakra fel tudsz majd vágni. Remélem tudtam segíteni! Kata

Csillárka

Szia! Ha a tésztát a 38x32cm-es tepsibe kikened, akkor egy vékony piskótát kapsz majd bel?le. Úgy már látni fogod, hogy hogyan tudod ezt 6 egyenl? csíkra felvágni. Aztán piskóta-krém, piskóta-krém, majd a tetejére a 3. piskóta. Így fog összeállni egy rúd, amit kis kockakra fel tudsz majd vágni. Remélem tudtam segíteni! Kata

Törölt felhasználó

Tudtál segíteni. Így abszolúte értem már. Köszönöm. Húsvétra megsütöm. Addig gyönyörködöm a tied szépségében. Nagyon ügyes vagy. Üdv.: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek