r
Nosalty Logó

Cseresznyés mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Cseresznyés mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 739 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 2951 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 354 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 739 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2951 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Elkészítés

piskóta alaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet, és a robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. A cukrot kanalanként adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg világos sárga kemény habot kapunk.
  2. Beletesszük az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatos mozdulatokkal belevegyítjük a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt 30x50 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.
  3. Amikor kész, egy falapra borítjuk, és lefejtjük róla a papírt. Amikor langyosra hűlt, a legkisebb pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. A kis köröket félretesszük. Ezek lesznek a minyonok talpai. A maradék piskótát pedig apró darabokra vágjuk, és egy edénybe rakjuk.

töltelék

  1. Egy tálban a vajat jól elkeverjük a cukorral, majd beletesszük az összevágott maradék piskótát, a baracklekvárt, a rumot. Jól összedolgozzuk. A masszából kis kúpocskákat formázunk, és egy tálcára rakjuk.
  2. Egy kevéske baracklekvárral épp, hogy csak megkenjük a piskótakarikákat, és ráhelyezzük az összedolgozott kúpokat.

tetejére

  1. A fehér tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Egyenletesen bevonjuk vele a kis minyonokat. A kúpocskák elmozdulását úgy akadályozhatjuk meg, hogy hegyes fogvájót szúrunk bele, és azzal rögzítjük. A cseresznyét kimagozzuk, és tetszőleges módon a minyonok tetejére helyezzük.
  2. Az elkészült sütit hűtőbe tesszük. A tortabevonó megszilárdulása után a fogvájót eltávolítjuk. Minyon papírba csomagoljuk a desszertet, és így kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3412
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cseresznyés mignon
Lizinka_ 509 recept

Ez a recept egy női magazinból való, amit évekkel ezelőtt tettem félre. Azért nem sütöttem meg eddig, mert a hozzávalók nem voltak pontosan leírva. Mivel gyönyörű, ropogós cseresznyét vettem a piacon, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy elkészítsem. Nem bántam meg!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek