Citromos mignon ahogy Timcsó készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
22g tojás28 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
15g tej8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A pudinghoz
-
20g tej11 kcal
-
10g víz0 kcal
-
15 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A vajas krémhez
A mázhoz
Összesen
957
kcal
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g tej84 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A pudinghoz
-
200g tej112 kcal
-
100g víz0 kcal
-
152 kcal
-
1g citrom aroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g cukor387 kcal
A vajas krémhez
A mázhoz
Összesen
9573
kcal
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
7.9g tojás10 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A pudinghoz
-
7.2g tej4 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
A vajas krémhez
A mázhoz
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.2 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
957
kcal
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 420.1 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5734.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 2193 mg
-
Nátrium 1595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1402.3 g
-
Cukor 1116 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 492.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2613 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 2572 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1530 micro
Összesen
9573
kcal
- 3% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
344
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
-
1 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A pudinghoz
-
2 dl tej
-
1 dl víz
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
-
1 ml citrom aroma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dkg cukor
A vajas krémhez
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk a fele cukorral. A többi hozzávalót habosra keverjük, és végül beleforgatjuk a tojáshabba.
- Kivajazott-lisztezett (kb. gáztepsi méretű) tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd készre sütjük. Ha kihűlt óvatosan, középen kettévágjuk.
- A puding hozzávalóiból a tejet, cukrot, citromhéjat feltesszük forrni, a keményítőt és a vizet, aromát elkeverjük, és ha forr a tej ráöntjük (összekapja a pudingunkat, ha nem lett elég sűrű, akkor visszatehetjük a gázra, így nem lesz csomós), majd félretesszük kihűlni.
- Kikeverjük a vajas krémet habosra, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a két lap közé töltjük. A tetejére egy másik tepsit teszünk, hogy szép sima legyen, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A mázhoz a tojásokat szétválasztjuk és külön a sárgáját, külön a fehérjét 30-30 dkg porcukorral, és a fele-fele citrom levével habosra keverjük, végül a két mázat összeöntjük egy mélyebb tálba, amibe majd tudjuk mártani a mignonokat.
- Felszeljük a sütit kb. 5x5-ös kockákra (gáztepsi méretet sütöttem, így nekem 6x7 darabra sikerült vágni kb. kocka méretűre, 42 db lett belőle), és egyesével belemártjuk a cukormázba (én egy rácsra tettem őket lecsöpögni, majd mignonpapírba tettem őket) 10-15 perc alatt megszáradnak, citromhéjjal díszítjük a tetejüket.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 54541
- Feltöltés dátuma: 2012. május 20.
Ajánló
Annak ajánlom, aki szereti a NAGYON CITROMOSat ! Hatalmas adag, aki csak egy tálca sütit szeretne elég a fele is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Timcsó
30 recept
Régen imádtam a citromos fondános mignon-t . A hétvégén eszembe jutott, és elkészítettem a házi változatot:-)