r
Nosalty Logó

Citromos mignon ahogy Timcsó készíti

Timcsó
Citromos mignon ahogy Timcsó készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

957
Kalória
8.3g
Fehérje
140.2g
Szénhidrát
42g
Zsír
49.2g
Víz
175.5g
Koleszterin
976.5mg
Élelmi rost
111.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 957 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 9573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 957 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    420.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5734.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1402.3 g
  • Cukor
    1116 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 9573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a fele cukorral. A többi hozzávalót habosra keverjük, és végül beleforgatjuk a tojáshabba.
  2. Kivajazott-lisztezett (kb. gáztepsi méretű) tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd készre sütjük. Ha kihűlt óvatosan, középen kettévágjuk.
  3. A puding hozzávalóiból a tejet, cukrot, citromhéjat feltesszük forrni, a keményítőt és a vizet, aromát elkeverjük, és ha forr a tej ráöntjük (összekapja a pudingunkat, ha nem lett elég sűrű, akkor visszatehetjük a gázra, így nem lesz csomós), majd félretesszük kihűlni.
  4. Kikeverjük a vajas krémet habosra, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a két lap közé töltjük. A tetejére egy másik tepsit teszünk, hogy szép sima legyen, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. A mázhoz a tojásokat szétválasztjuk és külön a sárgáját, külön a fehérjét 30-30 dkg porcukorral, és a fele-fele citrom levével habosra keverjük, végül a két mázat összeöntjük egy mélyebb tálba, amibe majd tudjuk mártani a mignonokat.
  6. Felszeljük a sütit kb. 5x5-ös kockákra (gáztepsi méretet sütöttem, így nekem 6x7 darabra sikerült vágni kb. kocka méretűre, 42 db lett belőle), és egyesével belemártjuk a cukormázba (én egy rácsra tettem őket lecsöpögni, majd mignonpapírba tettem őket) 10-15 perc alatt megszáradnak, citromhéjjal díszítjük a tetejüket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Régen imádtam a citromos fondános mignon-t . A hétvégén eszembe jutott, és elkészítettem a házi változatot:-)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...