r
Nosalty Logó

Királynő mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Királynő mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 5108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Bevonás

Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    297.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5576.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 5108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az őrölt mogyorót. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és vékony lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, majd a tejet hozzáadva vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűlésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét, és a habosra kevert vajat.
  4. A kihűlt tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.
  5. A megmaradt tésztadarabokat apróra vágjuk, amit a krémhez keverünk.
  6. A korongokra a krémből kúpokat halmozunk, majd 2 órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
  7. Vízgőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót és a vajat, majd a kis halmocskákat bevonjuk vele.
  8. Szeletelt mandulákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6467
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Királynő mignon
Kovács Györgyi 57 recept

Ezt a receptet is a nagyim régi süteményes könyvében találtam. Gondoltam, megpróbálkozom vele.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Bevonás

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...