r
Nosalty Logó

Mennyei mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Mennyei mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    502.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    2917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3927 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 8333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Öntet

  1. Teát főzünk, majd a mazsolát rumos teába áztatjuk.

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a cukor kanalankénti adagolásával kemény habot verünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. A tojások sárgáját egyesével, óvatosan keverjük a habhoz. Végül az átszitált lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk a tésztába, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kifordítjuk a piskótát, és hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt tésztát kis (kb. 2x2 cm-es) kockákra szeleteljük, majd a piskótadarabokat egy tálba tesszük.
  5. Leszűrjük a mazsolát. A rumos teával meglocsoljuk a piskótát.

Krém

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük a tejjel. Majd gőz felett, folyamatos keverés közben sűrű krémmé főzzük.
  2. Amikor a keverőkanálról már nyúlósan cseppen a krém, akkor beleolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  4. A krémet rákanalazzuk a teás, rumos piskótadarabokra, beletesszük a mazsolát, és az egész masszát jól összedolgozzuk (kézzel a legegyszerűbb). Fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Másnap kis kúpocskákat (ez tetszőleges, lehet akár golyókat is készíteni) formázunk a masszából.

Máz

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a mignonok tetejére csorgatjuk. Hagyjuk, hogy a csokimáz megdermedjen.
  2. Mignonpapíron, tálcára sorakoztatva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 10831
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Ajánló

A mazsola el is hagyható a sütiből, ha valaki nem szívleli (én mindig kétfélét készítek, hogy a mazsola-rajongók és ellentáboruk se tiltakozhasson). Könnyen kezelhető a massza, így a formázásnál csak a fantázia szabhat határokat, lehet kísérletezni. A máz készíthető citromosra vagy puncsosra is, úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei mignon
Tubicám 33 recept

Élénk gyerekkori emlékkép számomra, hogy nagypapámmal a sarki cukrászdából kismotoron szállítottuk haza a kedvenc édességemet, a hegycsúcs-formájú csokis minyonokat. Azóta több változatban próbáltam megalkotni a mára már bezárt cuki finomságát, és mind közül ez emlékeztet leginkább az eredetire. A recept valójában nagyanyám Mennyei eledel elnevezésű pohárkrémjének megreformált változata, amelynek ötletgazdája nővérem keresztmamija, szóval igazi családi ereklye.

Hozzávalók

Öntet

Piskóta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...