Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés gyümölcstorta eperrel

Csokoládés gyümölcstorta eperrel
Csokoládés gyümölcstorta eperrel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper desszert, melyben az eper és a csokoládé tökéletes egységet alkot.

Érdemes kipróbálni, és bátran variálni a gyümölcsöket, akár naranccsal, málnával vagy éppen szederrel vagy meggyel.

A receptben szereplő mennyiségek 1 db normál tortaformára vagy 6-8 mini tortaformára szólnak.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta:

  1. A tortalapokkal kezdünk. Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet és az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (vagy a mini formákat) kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük.

A krém:

  1. Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a csokoládés krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
  2. A tojásokat, az átszitált kakaóport, a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáadjuk az étkezési keményítővel elkevert szobahőmérsékletű tejet, a langyosra hűlt olvasztott csokoládét, és folyamatosan kevergetve alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle (aki tart attól, hogy kicsapódik a tojás, készítheti vízgőz felett is).

A díszítés:

  1. A csokoládés krémet a gyümölcstorta mélyedésébe kanalazzuk, és óvatosan elsimítjuk. A hűtőbe tesszük 1 órára, hogy alaposan lehűljön, majd ízlés szerint feldíszítjük eperrel és jégcukorral.
  2. Előre is feldíszíthetjük, de ebben az esetben a felszeletelt eper vágott felét kenjük le kevés, vízben feloldott zselatinnal. Így elkerüljük, hogy a gyümölcs kiszáradjon. Illetve a szórócukor hűtőben megolvad, erre nem árt odafigyelni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsy84

Mióta szakács: 2018.09.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini torta, csokitorta, epertorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsy1984
Marcsy84 / Marcsy1984 Sun, 2019-04-14 19:58

Megjegyzésből kifelejtettem, úgy a legfinomabb, ha a csokis puding alá házi eperlekvárt kenünk a piskótára, lehetőleg eper darabosat, így evés közben finom eperlekvárra és eperdarabokra bukkanhatunk.

Bettina588
Bettina588 Thu, 2019-04-11 18:53

Gratulálok, ez a fotó egyszerűen tökéletes. :O Amint ránéztem, megkívántam.
Megadnád a blogod linkjét? Kíváncsi lettem...

Martin99
Martin99 Thu, 2019-04-04 16:43

Végre egy recept amiben a krém nem bolti pudingporból készült.
Szuper! Köszönöm.
Követem a blogodat is, gyönyörűek a képeid, szakácskönyvbe kívánkoznak. Csak így tovább.

568
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
víz 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 10 dkg
tej 3 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
eper 20 dkg
jégcukor 3 dkg