r
Nosalty Logó

Dubai négyzetes csokitorta

Iluska
Dubai négyzetes csokitorta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Barna tészta

Pisztáciás kadayif töltelék

Pisztáciás krémsajt krém

Tetejére

997
Kalória
17.4g
Fehérje
83.7g
Szénhidrát
66.8g
Zsír
35.5g
Víz
90.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
58.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Barna tészta

Pisztáciás kadayif töltelék

Pisztáciás krémsajt krém

Tetejére

Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Barna tészta

Pisztáciás kadayif töltelék

Pisztáciás krémsajt krém

Tetejére

Összesen 5988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Barna tészta

Pisztáciás kadayif töltelék

Pisztáciás krémsajt krém

Tetejére

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    401 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    502 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 425 kcal

Elkészítés

Barna tészta

  1. Az étcsokoládét olvasszuk fel(az egész 10 dkg-ot lehet, de most csak a fele fog kelleni).
  2. A tojásokat, cukrokat habosra verjük. Tegyük bele a puha margarint és 5 dkg étcsokoládét.
  3. A lisztet a sütőporral keverjük el, és öntsük a tojásos keverékhez. Alaposan keverjük géppel, sima tésztává.
  4. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 28x21 cm-be. Simítsuk el egyenletesen. 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük készre.
  5. Összeállítás: A kihűlt tésztalapra kenjük a pisztáciás kadayif tésztás tölteléket.
  6. Ezután a mascarponés krémet kenjük rá. Aztán a maradék olvasztott étcsokit kenjük vékonyan a tetejére, csíkban tegyünk a pisztáciás fehér csokoládéból egy csíkot, és fogpiszkálóval húzzunk bele mintát. Az apróra vágott pisztáciát kedvünk szerint szórjuk a tetejére. Tegyük hűtőbe összeérni, lehűlni. Jó éles késsel vágjunk kockákat, és fogyasszuk. Jó étvágyat!!

Pisztáciás kadayif töltelék

  1. A pirított kadayif tésztát, a pisztáciakrémet, szezámpsztát(tahinit), és a mézet keverjük egybe, hogy lehetőleg a tésztát ne törjük össze!!

Pisztáciás krémsajt krém

  1. A mascarpone sajthoz keverjük a pisztácia krémet. A tejszínt a vaníliás cukorral, fixálót hozzáadagolva felverjük, és a többihez keverjük, óvatosan.

Tetejére

  1. Vízgőz fölött olvasszuk fel mindkét csokoládét. A fehérhez tegyünk kis pisztáciakrémet. A pisztáciát vagdossuk apróra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x21

Ez a lányom kívánsága volt, hogy készítsek én is egy Dubai tortát. Ő vett hozzá pár alapanyagot, a többit én, és elkészítettem!! Igazi élmény volt, tényleg nagyon-nagyon különleges!!!! :-)))) Tahinit(szezámpasztát)készítettem én hozzá, megdaráltam a pirított szezámmagot, kevés olívaolajjal kikevertem.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek