r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes süti Évi nénitől

Évi néni
Csokoládékrémes süti Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

402
Kalória
6.4g
Fehérje
37g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
14.2g
Víz
77.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 4838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

A mázhoz

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    310.3 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 4838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 431 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta sütéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, s ha már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vanília kikapart magjait és a cukrot is.
  3. A masszához keverjük a sütőporral elkevert mandulalisztet, végül fellazítjuk a tojáshabbal.
  4. Szilikon kis sütőformákba rakjuk (kb 2 cm magas), 2/3-ig töltve a formákat. Ekkor szórjuk rá a csokilencsét. 24 db kis forma tölthető meg vele.
  5. A 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen egy kisebb edénybe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Ebbe rakjuk a formákat, és a tésztát 8-10 perc alatt készre sütjük.

A ganache-hoz

  1. A ganache-hoz a tejszínbe tesszük a csokoládét, és vízgőz felett addig melegítjük, míg megolvad a csokoládé. Ekkor levesszük a gőz fölül, és robotgéppel kemény habot verünk belőle. Hűtőbe tesszük, míg teljesen ki nem hűl.
  2. A kihűlt ganache-sal megkenünk egy lapot, és ezzel ragasztjuk hozzá a másikat. Így "megtöltjük" valamennyit.

A mázhoz

  1. Újra elővesszük a gőzölős edényünket, és egy keverőtálban felolvasztunk 15 dkg csokoládét, elkeverjük 3 ek szőlőmagolajjal, míg szép fényes, homogén nem lesz. Ebbe mártogatjuk a ganache-val összeragasztott lapokat.
  2. Rácsra tesszük lecsepegni, majd hűtőben lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A főnököm második hete diétázik, és eléggé unja már. A káposztaleves mellett szokott elmélkedni, mi az, amitől elcsábulna. Azt mondta, a csokoládé általi halálért el tudna csábulni. Én próbára tettem. Elcsábult. De mint tudjuk, a jó minőségű csokoládé nem hizlal. Ezt az "édességet" csak elvakult csokoládé rajongóknak ajánlom. Az eredeti receptben nincs semmilyen liszt, de én nem bíztam a dologban, így ennyit megengedtem magamnak.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek