r
Nosalty Logó

Forró fehér csoki fondant 2.

NS
Forró fehér csoki fondant 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

751
Kalória
12.8g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
30.3g
Víz
267.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
53.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 462 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött. Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  2. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
  3. Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
  4. Melegítsük elő a sütőt.
  5. Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe. Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
  6. Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Több ízben is nagy sikert aratott nálunk Húsosfazék csokifondantja. Mivel nagyon szeretem a fehér csokit, eljátszadoztam a gondolattal, hogy vajon milyen lehet ez a fantasztikus süti "szőkén". Az ötlet nem sokáig maradt gondolati szinten...szerencsére, mert nagyon-nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...