r
Nosalty Logó

Csokitetős epres túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitetős epres túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 501 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 6008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 219 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 501 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    370.6 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9534.2 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    1027 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    3299 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1423 micro
Összesen 6008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karikában sütjük- kihűlés után összemegy, kisebb lenne, mint a forma, így a krém befolyna töltéskor a forma és a piskóta közé, és nem látszana szépen az eper és a piskóta.)
  2. Összekeverjük a túrót a tejföllel, mézzel és a porcukorral (én botmixerrel törtem szét a túrórögöket).
  3. A tejszínt félig felverjük, hozzáöntjük a zselatinfixet és kemény habbá verjük, a túróhoz keverjük. Ha hulalát használunk, nem kell zselatinfix.
  4. Az epret megmossuk, és a szemeket félbevágjuk.
  5. A kerek tortaforma oldalát körbevesszük belülről sütőpapírral, ezt vékonyan megolajozzuk, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani, és az eperszemek szép tiszták maradjanak.
  6. Belehelyezzük a piskótát, majd a vágási felületükkel kifelé állítva körberakjuk eperrel. A maradékból teszünk félre a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük. Ráöntjük a túrókrémet, és hűtőbe tesszük.
  7. Felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét, picit hűtjük, és a torta tetejére öntjük.
  8. Ha megszilárdult, levesszük a karikát és a papírt.
  9. Eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 37004
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

A leeső piskótából csokival, tejszínnel golyókat tudunk készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy közösségi oldalon láttam fényképét a tortának, és nagyon szépnek találtam, ezért kitaláltam hozzá a receptet, ami persze nem túl bonyolult!

Hozzászólások

tuncsi77

Ez valami csodálatos!!! :-)

Törölt felhasználó

Köszi,ez kedves!! :)

Éva-Anyóca

Húú, de gyönyör?séges! :D Köszönöm. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca!Én köszönöm a bókot! :)

b.suzy

gyönyör?en szép ez a torta- csoda! Jöv? héten lesz a párom szülinapja és a te tortádra esett a választásom idén. Imádjuk az epret a túrót, a csokit, úgy hogy ez remek lesz. Volna pár kérdésem az elkészítéssel kapcsolatban: mekkora kapcsos tortaformát használtál? Szeretném ha nekem is szépen szeletelhet? lenne, mert valahogy soha nem akar megdermedni rendesen és a végén az egész egy plötty lesz, pedig szoktam használni fixálót is . Tudnál nekem segíteni? Tuti a Hulala fixáló nélkül? Jól látom, hogy a tetején egész eprek vannak? És mégegy a csokit, hogy hogy nem egy kis olajban olvasztottad fel, miért tejszínnel? Mi a jelent?sége? Nem törik talán szeleteléskor? Mennyi tejszín kell hozzá ( az 5 dl-en fellül? ).El?re is köszönöm és várom válaszod.

Törölt felhasználó

El?ször is köszönöm bókot!! A torta 26 cm-es formában készült.Ha gondolod rakj bele egy zselatinfixet a hulala mellé,de csak egyet,az elég lesz!A tetején félbevágott eperszemek vannak.A csokit pedig azért olvasztottam itt tejszínnel,mert amikor el?ször csináltam,olajjal olvasztottam,de annyira törött,hogy pár szelet után fel sem lehetett ismerni a szép tortát.2 dl tejszínt adtam meg a receptben,ennyit tegyél bele,így nem csak szép,de ráadásul nagyon finom lesz a csokimázad!Még annyit,hogy ha a tortakarimát megolajozod,az is elég,nem muszáj süt?papírt körbetekerned.Én mindkét módon kipróbáltam.Majd kérlek számolj be a tapasztalataidról!

b.suzy

Igazán köszönöm a gyors választ, nagyon ari vagy. Els? nekifutásnak az intersparban nem kaptam hulalát, volt ugyan másfajta növényi tejszín ( hoplá, oké...), de mivel te is hulalát írtál ezért inkább nem veszélyeztetem a sikert. Keresek máshol. A csokiról jó volt a megérzésem, én mindig olajjal olvasztom a fénnyessége, könny? kennése miatt és tudom, hogy mennyire törös így, ezért én egy kis h?tés után, amikor még nem szilárd teljesen késsel ( nem teljesen ) el?vágást készítek rajta, így nem szokott törni. Ennek ellenére most a te modszereddel csinálom. Azért így is megszílárdul, vagy csak félkemény lesz?A tejszín mennyiségén átfutott a szemem, nem vettem észre, bocsi. A tapasztalatról természetesen beszámolok. Mégegy: vettem Expressz zselatin fixet, ügye erre gondoltál?

Törölt felhasználó

Szia!Pedig teljesen jó az oké márkájú, is azt is használom,és olcsóbb is,mint a hulala!Megszilárdul a csoki,de nem keményre.Igen az expressz fixre gondoltam!Azt majd a túró-tejföl keverékhez keverd hozzá,miel?tt a cukrot és mézet belerakod.Ezt azért írom,mert a zselatinfixes zacskón kiemeli,hogy el?ször cukor nélkül keverjük el a fixet,és a végén adjuk hozzá a cukrot.(Nem tudom mi a titka,ennyire nem vagyok profi.)Szóval elkevered a tejfölt a túróval,beleteszed a fixet,jól elkevered,majd menjen bele a méz és cukor,majd a felvert hab.És kész!Ha van kérdésed még, nyugodtan tedd fel!!

Törölt felhasználó

Ez valami csodálatos, ma elkészítem én is:) Gratulálok!

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem a tortát egy barátn?m szülinapjára. Csodálatos lett, pedig én nem vagyok egy ügyes kez?. Az ízér?l még nem tudok beszámolni, de az az érzésem, hogy kicsit túl tejszínes lesz, legközelebb több túrót és kevesebb hulalát fogok bele tenni. Amúgy az 500 ml Hulala nekem rengeteg lett, a krémnek kevesebb, mint a fele ment csak a tortába. De köszönöm a receptet, fantasztikusan szép, szerintem nagy sikere lesz holnap!

mvmoncsi

Kedves fzizu! Ma megcsináltam a tortát, ami a leírásodnak köszönhet?en sikerült is. Bár még a h?t?ben van, de az állaga biztos jó lett. Ami viszont nem sikerült, az a csokis teteje. Sikerült a csokit rendesen felolvasztani és a tetején eloszlatni, de helyenként kivált bel?le a tejszín és így a teteje néhol tejszínfoltos. Én habtejszínnel olvasztottam a csokit, lehet ez volt a probléma? Te milyen tejszínt használtál? El?re is köszönöm a válaszod :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek