r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás csodakuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csokis-vaníliás csodakuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 491 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 5874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 491 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2689 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    758.5 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2455 micro
Összesen 5874 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. Helyezzük a sütőrácsot középre, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy nagy kuglófformát.

A karamellhez

  1. Vastag falú edényben a cukrot kevés vízzel világosra karamellizáljuk.
  2. Majd a tűzről lehúzva langyos tejben felolvasztott vajjal lazítsuk fel. Egy csipet sót adjunk hozzá.
  3. Forraljuk vissza, és amikor jó folyós állagú, öntsük át a kuglófforma aljába.

A csokis tésztához

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet kakaóval, sütőporral, egy csipet sóval, és tegyük félre.
  2. Egy másik tálba törjük bele a csokit, kockázzuk rá a vajat, és vízgőz felett, folyamatos keverés közben olvasszuk össze őket, míg homogén állagot kap.
  3. A kissé kihűtött vajas csokihoz adjuk hozzá az írót (vagy a joghurtot), cukrot, tojásokat és a vanília rúdból kikapart magokat, majd keverjük simára a masszát.
  4. Adjuk hozzá ehhez a csokis keverékhez a lisztes keveréket adagolva, keverjük, míg sima nem lesz, aztán mehet a formába a karamell tetejére.

A vanília flanhoz

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe, és keverjük simára őket (kézi habverővel is dolgozhatunk), majd öntsük a formába a csokis tészta tetejére.

Sütés és tálalás

  1. Egy nagyobb sütőformát töltsünk fel félig meleg vízzel, ebbe tegyük a kuglófformát úgy, hogy félig a vízben álljon, és így együtt mehetnek az előmelegített sütőbe, kb. 70 percre sülni.
  2. Végezzünk fogpiszkáló próbát, hogy biztosan elkészült-e a sütink. A kész sütit vegyük ki a sütőből, tegyük rácsra vagy a használaton kívüli sütőlapra, és hagyjuk minimum egy órát a formában hűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 8 órára.
  3. Felvágás előtt egy vajazó kés tompa felével válasszuk el a sütit a forma középső kürtőjétől, majd tegyük formával együtt egy tál meleg vízbe egy percre, csak utána borítsuk megfelelő nagyságú, sima felületű tányérra a sütit! Ennek a legegyszerűbb módszere, ha először a tányért tesszük a forma tetejére borítva, és ezzel együtt forgatjuk át az egészet, majd nagyon óvatosan emeljük le a formát a sütiről.
  4. Szervírozhatjuk is, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 26042
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Ajánló

Bármilyen ünnepi pillanatban, de akár egy hétvégi ebéd után is csodás meglepetés lehet ez a finomság!

Receptkategóriák

Múlt héten feliratkoztam egy amerikai gasztrooldalra, gyakran teszem, mert szeretem a változatosságot. Legtöbbször hónapokig nem küldenek olyan receptet, amit azonnal ki kell próbálnom, most azonban már a második körben befutott ez a csodasüti, amelynek három rétegéből kettő helyet cserél a sütés közben. Első olvasatra elég macerásnak tűnik az elkészítése, de ha minden alapanyagot előre, kimérve kikészítünk és figyelmesen követjük a fázisokat, akkor sikeresek leszünk. Ugyan az eredeti receptben van pár, számunkra nehezebben beszerezhető alapanyag, mint az író és a sűrített tej, nem kell tőle megriadni, jöhet a találékonyság és a helyettesítés. Író helyett görög joghurt, sűrített tej helyett tej, cukor és plusz egy tojás került részemről a sütibe. Sőt az alaptészta bekeverésénél még bejött egy gigszer. Egyik gyermekem elhívott házi feladatozni a szobájába, így amikor visszakeveredtem a fakanál mellé a csokoládé kimaradt a tésztából. Teljesen elkámpicsorodtam, hogy enélkül raktam sütőbe, a kakaótól azonban szép színe lett, és a csodás helycserés támadás is megtörtént. Legközelebb azért csokival is nekifutok, ízben biztosan sokat dob rajta. A helycsere tudományos magyarázatát olvasd el a cikkemben itt!

Hozzászólások

DMMoni

Kedves Gréti! Most próbáltam ki a receptedet, de volt egy kis problémám, 24X 10,5 cm-es szilikon süt?formában sütöttem, nekem nem fért bele a teljes mennyiség? flan. Mekkora süt?formában sütötted? Ett?l függetlenül a helycsere a két réteg között megtörtént. Köszi a recepted, holnap lesz a kóstoló napja, most köt a h?t?ben.

Gréti

Szia Móni! Egy cseppet nekem is több volt a flan, mint amit a formám elbír, lehet hogy Amerikában nem csak a kerítés van kolbászból, de még a kuglófformájuk is sokkal nagyobb, mint a miénk. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Szia Gréti, megsütöttem a kuglófot, de a vaníliás réteg kifolyt még 8 óra h?tés után is. Egyáltalán nem szilárdult meg, pedig mindent a leírás alapján csináltam. Sok-sok éve sütök már, nem az én bénaságomnak gondolom, de még az is lehet. A csokis réteg jó volt, a karamell nagyon beleragadt a kuglófformába, annyira kemény lett, hogy esély nem volt rá, hogy kijöjjön. A vaníliás réteg pedig abban a percben kifolyt, ahogy megfordítottam. Nem elírás valamelyik hozzávaló ? Pl. 5 dl tej ? köszi a segítséget el?re is. szilvi

Gréti

Szia Szilvi, nagyon sajnálom, pedig s?rített tej nélkül készítettem, csak tejjel és nekem parádésan, csak úgy mint egy diplomata puding megállt a flan. Egész éjszakára betettem a h?t?be és reggel, pici meleg vizes fürd? után csodásan kijött a formából. A karamell egy kicsit folyósabb volt, mint amire számítottam, de az íze kárpótolt mindenért. Azt tudom mondani, hogy a héten újból nekifutok és egy sütéssel leellen?rzök mindent, ha megint jó lesz, akkor nem tudom, hol a hiba. De hátha van valami, ami segíthet neked..., majd írok, üdv, Gréti

nagyné gizike

Kedves szakácsunk nagyon tettszik a recepjei abbol néhányat meg is csináltam továbra is várom a recepjeit köszönöm szépen

Hozzávalók

Előkészületek

A karamellhez

A csokis tésztához

A vanília flanhoz

Sütés és tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek