Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás kuglóf

Levendulás kuglóf
Levendulás kuglóf
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, egyedi, nyarat idéző sütemény. Frissen a legfinomabb.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuglóf formát kikenjük vajjal, lisztezzük.
  2. A vajat cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd a levendulával, a vanília aromával, a tejjel együtt hozzákeverjük a vajas-tojásos keverékhez.
  4. A masszát a kuglóf formába tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 098
elküldve: 4
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kolikri

Mióta szakács: 2012.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, levendulás kuglóf, kuglóf levendulavirággal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
vaj 175 g
cukor 160 g
tojás 3 db
finomliszt 175 g
sütőpor 2 tk
levendula 4 db
vaníliaaroma 15 ml
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 ek