Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mintás piskótatekercs

Mintás piskótatekercs
Mintás piskótatekercs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mintásra sütött piskótának nagyon érdekes, különleges, szokatlan hatása van, ráadásul strapabíró, könnyen szállítható. Megéri a munkát!

hozzávalók / 12 adag

A piskótatésztához

A minta tésztához

ajánlat

Ha tetszik a minta, a blogomon tudhatsz meg róla többet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a minta tésztáját: 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékkel. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy kemény legyen, ezután használhatjuk a sablonhoz.
  2. A tepsi aljára sütőpapírt helyezünk. Ráhelyezzük a díszítő sablont, jól rányomjuk a kezünket, és egy spatula segítségével áthúzzuk rajta a minta tésztáját. Felemeljük a sablont, és a sütőpapíron maradt mintát a hűtőbe helyezzük, hogy jól megkeményedjen (praktika itt olvasható).
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Elkészítjük a piskótát: felverjük a tojások fehérjét, egy tálban kikeverjük a sárgákat a cukorral, egy másikban pedig a lisztet a sütőporral. Kanalanként váltogatva keverjük bele a kétféle masszát a fehérjébe, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Kivesszük a hűtőből a tepsit, és a mintára öntjük a tésztát.
  6. Betesszük a sütőbe, 5 perc múlva 150 fokra levesszük.
  7. Miután megpirult a tészta, kivesszük, átfordítjuk, így a sütőpapír lesz felül. Lehúzzuk a sütőpapírt és előbukkan a minta.
  8. Feltekerve hűtjük ki a a piskótalapot. Tölthetjük lekvárral vagy karamellel, gesztenyemasszával is. Biztosan nagy sikere lesz, a jelenség, hogy fel van tekerve egy mintás tészta, mindenkit elbűvöl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mintás piskóta, baglyos miskóta, piskótatekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

125
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
cukor 3 dkg
vaj 3 dkg
finomliszt 4 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek