r
Nosalty Logó

Piskóta piskótatekerccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskóta piskótatekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 4045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1772 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 4045 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. 5 tojásból piskótát készítünk. 5 tojássárgáját 5 kanál cukorral habosra keverünk. 5 kanál lisztet beleszitálunk.
  2. Majd az 5 db tojásfehérjét felverve hozzáadjuk: ezt megsütjük, sütés után hagyjuk kihűlni.
  3. Ezután még egy 5 tojásos piskótát készítünk, amit sütés után még melegen konyharuhába feltekerjük, ha kihűlt tetszés szerinti lekvárral (4 kanál) megkenjük, és visszatekerjük.
  4. Az első kihűlt piskótát félbevágjuk, és megkenjük a kakaós krémmel, majd a piskótatekercset felszeletelve ráhelyezzük, majd ismét egy adag krémet kenünk rá, a piskóta tetejét is megkenjük a maradék krémmel !
  5. Krém elkészítése: fél liter tejből pudingot készítünk, hozzákeverjük a cukrot és robotgéppel a margarint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8157
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem lagzijára készítettük édesanyámmal !Kiadós, és apukám kedvence.:-)

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek