Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes gesztenyés tekercs

Gluténmentes gesztenyés tekercs
Gluténmentes gesztenyés tekercs
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskótatekercset mindenki szereti... de gluténmentesen hogy lehetne megoldani? Hát így: p

hozzávalók / 2 adag

A gesztenyekrémhez

A piskótához

ajánlat

Partykra, névnapokra, születésnapokra... vagy csak úgy. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Gesztenyekrém

  1. Ha natúr gesztenyemasszát vettünk, akkor ízesítjük be rummal és darált gyümölcscukorral.
  2. Utána felverjük a tejszínt (laktózmentes).
  3. Mikor felvertük a tejszínt, pici tejszínnel fellazítjuk a gesztenyét, majd ezután rakjuk a maradék tejszínbe, hogy összekeverjük. Hűtőbe rakjuk.

Piskóta

  1. A fehérjét a cukorral felverjük.
  2. A felvert fehérje egy részével fellazítjuk a sárgáját, majd a maradékot is hozzáöntjük.
  3. Ugyanakkor hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Legjobb ha kézzel, mert így érezzük, hogy az összes lisztet elkevertük a masszába.)
  4. Papírozott sütőlemezre kenjük. Először 180 fokon 5 percig, majd 150 fokon 25 percig sütjük.
  5. Amikor kész, még a langyos piskótára rákenjük a krémet, és feltekerjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizziy

Mióta szakács: 2014.02.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs, gesztenyés rolád, gluténmentes piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

945
gesztenyemassza 250 g
habtejszín 1 dl
rizsliszt 120 g
tojás 6 db
gyümölcscukor 80 g
sütőpor 1 késhegynyi