Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-mogyorós kuglóf

Csokis-mogyorós kuglóf
Csokis-mogyorós kuglóf
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az apropót az adta, hogy az egyik diszkont üzletben szemérmetlenül olcsón kínáltak pörkölt, őrölt mogyorót. A lejárati ideje viszont vészesen közelgett, és éppen keresgélni akartam egy megfelelő receptet, amikor is a kezembe akadt egy sütőporos tasak, ezzel a recepttel.
Nem bántam meg az elkészítését, mert nem csak egyszerű, de én ilyen finom kuglófot nemhogy nem sütöttem, de nem is ettem még. Már a nyers massza is annyira csodás illatot árasztott magából, hogy arra vetemedtem, amire már vagy 25 éve nem: kinyalogattam a keverőtálat :).
A sütés után pedig alig vártuk, hogy kihűljön, rögtön nekiestünk, így erre a kuglófra nem került csokimáz, és így került a recept mellé fázisfotó :).
Folytatás: ma a piacon megkérdeztem kedvenc árusomat, mennyiért adja a mogyorót, merthogy... és meséltem a kuglófról. "El ne mondja a receptet" - kérte - "mert már ettől is híztam egy kilót!".

hozzávalók / 4 adag

A kuglófhoz

A bevonáshoz

A sütő előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverése 150 fok, gázsütő 2. fokozat).
  2. A mogyoró és a csokireszelék kivételével a hozzávalókat gépi habverővel alaposan kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a mogyorót és a csokit is.
  4. A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük.
  5. Kb. 1 óráig sütjük.
  6. Kihűlés után csokimázzal bevonjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 595
elküldve: 13
receptkönyvben: 641
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: 2

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf mogyoróval és csokoládéval

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Closet
Closet Sun, 2012-02-19 15:18

Na, végre sikerült elkészítenem a hétvégén. Egyszerűen isteni lett. Az egész család imádta, egy nap se kellett hozzá, és el fogyott. Nagyon könnyű volt elkészíteni, nem volt semmi problémám vele. Még sosem sütöttem kuglófot, de ez jó kezdés volt. :D
Köszönöm a receptet (:

Closet
Closet Sun, 2012-02-12 19:23

Milyen mogyoróval kell készíteni? Földi- vagy törökmogyoróval? (:

alexa88
Lüszikukta / alexa88 Sat, 2011-03-26 17:43

Sziasztok! Én kb másfél hónapja csináltam meg. Nekem nem volt otthon étcsokim ezért még karácsonyról megmaradt gesztenyés szaloncukrot reszeltem bele. Nagyon jó lett! Ajánlom mindenkinek :):)

vaggyula
vaggyula Sat, 2011-03-05 08:55

Nem ragad bele a formába, ha sülés után a formát egy vizes konyharuhával körbetekered és a forma üres belsejébe is nyomsz egy vizes törlőt. 10 perc után lecseréled hideg vizesre a ruhákat és azt rajta hagyod, ameddig ki nem hűl.Jó ha forma szélesebbik része van alul és ha egy rácsra állítod, hogy onnan is tudjon hűlni.
Ircsi

kandi
Kandi / kandi Fri, 2011-01-07 19:08

Nagyon jól sikerült! Az egész házban cukrászda illat terjeng. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-06 16:04

meglehetősen el vagyok késve a kérdéssel, már sül a koszorúm, de mégis az "1 sütőpor" az tasak, kávéskanál vagy mi?
beletettem egy tasakot, szép nagyra nőt, a fogpiszkálót nem is kellett szúrni, szinte ellenállás nélkül belecsúszott a tésztába...

Haynal1
Haynal1 Sat, 2010-02-06 11:57

Sziasztok,
Kérlek mondjátok el nekem, hogy hogyan nem ragad bele a formába?
Nem régi a formám, rendesen ki is vajaztam, de nagyon beleragadt. Lehet hogy a formában kellett volna hagyni kihűlni? Eddig még egy kuglóffal sem jártam így.
Köszi a választ.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 14:50

Nekem nem ragadt bele, vajaztam és liszteztem, ahogy a recept írta. Jól sikerült (ugyan a rum kimaradt), szép is lett, meg finom is.

vttm
Büszkeszósz / vttm Fri, 2010-01-08 11:51

Köszi, hogy ezt megosztottad velünk, mert az eltarthatóságot eddig még nem sikerült tesztelni. Túl hamar elfogy mindig :)

vaggyula
vaggyula Fri, 2011-04-29 17:34

Én egy kirándulásra készítettem el és az ötödik napon , amikor haza fele jöttünk vágtam fel és kínáltam végig a csoportot. Mondani sem kell, hogy a társaság nagy része kérte a receptjét, mert még így 5 naposan is csodálatos finom és friss volt, mert nekem sikerült bevonni csokival is, ami megakadályozta, hogy kiszáradjon.

vttm
Büszkeszósz / vttm Tue, 2009-05-19 13:27

Szia, Petra,

ez tulajdonképpen egy több részes, kapcsos tortasütő, van egy sima alja és ez a nem is igazán kuglóf-, inkább tortagyűrű forma. Minden nagyobb hiperben, illetve konyhafelszerelés boltban lehet kapni. Az én készletemben volt még gyümölcstorta-forma és püspökkenyérsütő is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-05-18 21:10

Szia!!

A kérdésem az lenne,hogy hol lehet beszerezni ilyen kuglófformát,amilyenben ezt sütötted??
Előre is köszi!!

szonja
szonja Wed, 2009-04-22 15:34

Szia!
Kipróbáltam mogyoróval is és igazad van, úgy még finomabb! Azóta már a nővéremtől a szomszédasszonyomig, mindenki megsütötte. Én ma újra összedobom:))

vttm
Büszkeszósz / vttm Tue, 2009-03-31 13:55

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket :)
Én is sütöttem már dióval - darálás előtt megpirítottam egy kicsit - , és az a tapasztalatom, hogy mivel a dió olajosabb a mogyorónál, a vajból nem árt egy kicsit elvenni, könnyebb lesz a tészta. Azért próbáld ki egyszer mogyoróval is, nekem az még jobban bejött :)

szonja
szonja Mon, 2009-03-30 21:00

Szia Edit!
Most sült ki mennyei illata van!!! Én dióval csináltam mert annyi van, hogy nem győzőm elhasználni. A lényeg, hogy isteni finom. Én sem jutottam el a csokimázig, mi baracklekvárral esszük. A lányom gyűri magába és csak azt mondogatja, hogy nyam nyam nyam :))

vttm
Büszkeszósz / vttm Thu, 2008-11-06 13:36

Bunny, váljék egészségedre!

Hanna, az eredeti recept Dr O. aromát ír, én egy német sütőaromát használtam, sajnos se a fiolán, se a kartonon nincs feltüntetve a mennyisége. Kb. olyan két kávéskanálnyi lehet benne.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-11-06 10:55

Edit!
Mekkora az a 'fiola' ?

Bunny
Bunny Thu, 2008-11-06 10:51

Hát nekem már úgyis mindegy, plusz, mínusz 1-2 kiló nem számít, és nyami, ez is bekerül a "megsütendők" listámra. :)
Köszi!

1405
vaj 20 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
rumaroma 5 ml
fahéj 1 csipet
törökmogyoró 18 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
tortabevonó 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál