r
Nosalty Logó

Csokis mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Csokis mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    370 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1534.1 g
  • Cukor
    802 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2468 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 10048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és viszonylag lágy tésztát gyúrunk. (A cukrot kávédarálón szoktam ledarálni, ilyenkor belerakok 2-3 szem szegfűszeget is, és így megvan az őrölt szegfűszeg+porcukor)
  2. A tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátulján kisütjük a lapokat (10 perc/lap).
  3. Elkészítjük a krémet: 4 dl. tejet feltesszük főni a cukorral. Közben a lisztet csomómentesre kikeverjük az 1 dl tejjel, és belekeverjük a tojássárgákat is.
  4. A felforrt tejhez hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük, majd belekeverjük a csokoládét. Hagyjuk kihűlni, és néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Végül hozzáadjuk a habosra kevert vajat.
  5. Az első tésztalapra rákenjük a krém felét. Rátesszük a második lapot, azt megkenjük lekvárral. Befedjük a harmadik lappal, arra rákenjük a maradék krémet. Végül rátesszük a negyedik lapot.
  6. Csokimázat készítünk: vajat felolvasztjuk, belerakjuk a porcukrot, kakaóport és besűrítjük (nem szabad forralni!). Ha kiválna a zsiradék, egy kortynyi tejet elegyítsünk bele. Rákenjük a sütemény tetejére. Másnap szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17831
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1998-as Fakanál recepttár második számában leltem rá Kiss Zoltánné receptjére Mikulás ünnepség után. Ez csak annyiból lényeges, hogy rengeteg csoki halmozódott fel a gyerekek révén, és egyből tudtam, így fogom azokat hasznosítani. De mivel többnyire tejcsokoládéról van szó, ezért a receptet úgy változtatom olyankor, hogy 30 dkg cukor helyett csak 20-at, a csokiból pedig 10 helyett 20 dkg-ot rakok bele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...