Csokis mézes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g méz19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g vaj120 kcal
A töltelékhez
-
70 kcal
A csokimázhoz
Összesen
840
kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
75g méz228 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A töltelékhez
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A csokimázhoz
Összesen
10048
kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
1.5g disznózsír13 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
-
0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A krémhez
-
16.5g tej9 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
2g rétesliszt7 kcal
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
A töltelékhez
-
9.9g sárgabaracklekvár28 kcal
A csokimázhoz
Összesen
332
kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
840
kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 143.4 g
Zsír
-
Összesen 370 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4478.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 1169 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1788 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1534.1 g
-
Cukor 802 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 398.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 1119 mg
-
Retinol - A vitamin: 2468 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1573 micro
Összesen
10048
kcal
- 6% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
3 ek disznózsír
-
3 db tojás
-
3 ek méz
-
1 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
3 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 kávéskanál szalalkáli
-
1 kávéskanál fahéj
A krémhez
-
5 dl tej
-
30 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
3 púpozott ek rétesliszt
-
10 dkg étcsokoládé
A töltelékhez
-
30 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
-
3 ek porcukor
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és viszonylag lágy tésztát gyúrunk. (A cukrot kávédarálón szoktam ledarálni, ilyenkor belerakok 2-3 szem szegfűszeget is, és így megvan az őrölt szegfűszeg+porcukor)
- A tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátulján kisütjük a lapokat (10 perc/lap).
- Elkészítjük a krémet: 4 dl. tejet feltesszük főni a cukorral. Közben a lisztet csomómentesre kikeverjük az 1 dl tejjel, és belekeverjük a tojássárgákat is.
- A felforrt tejhez hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük, majd belekeverjük a csokoládét. Hagyjuk kihűlni, és néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Végül hozzáadjuk a habosra kevert vajat.
- Az első tésztalapra rákenjük a krém felét. Rátesszük a második lapot, azt megkenjük lekvárral. Befedjük a harmadik lappal, arra rákenjük a maradék krémet. Végül rátesszük a negyedik lapot.
- Csokimázat készítünk: vajat felolvasztjuk, belerakjuk a porcukrot, kakaóport és besűrítjük (nem szabad forralni!). Ha kiválna a zsiradék, egy kortynyi tejet elegyítsünk bele. Rákenjük a sütemény tetejére. Másnap szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 17831
- Feltöltés dátuma: 2012. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Il-di.
33 recept
Az 1998-as Fakanál recepttár második számában leltem rá Kiss Zoltánné receptjére Mikulás ünnepség után. Ez csak annyiból lényeges, hogy rengeteg csoki halmozódott fel a gyerekek révén, és egyből tudtam, így fogom azokat hasznosítani. De mivel többnyire tejcsokoládéról van szó, ezért a receptet úgy változtatom olyankor, hogy 30 dkg cukor helyett csak 20-at, a csokiból pedig 10 helyett 20 dkg-ot rakok bele.