r
Nosalty Logó

Csokis-mentás szendvicssüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis-mentás szendvicssüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Mentás töltelék

Díszítés

Összesen 1622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Mentás töltelék

Díszítés

Összesen 6491 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Mentás töltelék

Díszítés

Összesen 444 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1622 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5751.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    3063 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.6 g
  • Cukor
    622 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 6491 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

Alap

Mentás töltelék

Díszítés

Elkészítés

Alap

  1. Tegyük a csokoládét és a vajat egy mikrohullámú sütőben használható tálba, és 10-20 másodperc alatt olvasszuk össze. Ha felolvadt, adjuk hozzá az instant kávét és keverjük össze. Hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Félretesszük. Hozzáadjuk a csokoládét a keverőedényhez, és összekeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot.
  3. Közepes sebességgel keverjük össze. Adjuk hozzá a vaníliát és keverjük össze. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is és keverjük össze. Ne keverjük túl a tésztát. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 30-45 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, és béleljük ki a tepsiket sütőpapírral. A tésztát kikanalazzuk a sütőpapírra, és ügyeljünk arra, hogy páros szám legyen. 8-10 percig sütjük. A sütik enyhén megrepednek, ne ijedjünk meg.
  5. A tálcán hagyjuk 8-10 percig hűlni a sütiket, majd tegyük át egy hűtőrácsra. A süti összeállítása előtt teljesen le kell hűteni őket.

Mentás töltelék

  1. A töltelékhez a vajat robotgépben nagy sebességen 1 percig habosítjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, apránként, amíg el nem keveredik.
  2. Adjuk hozzá a borsmentakivonatot és a sót. Verjük nagy sebességgel 6-7 percig, amíg a vajkrém könnyű és habos nem lesz. A tölteléket egy zsákba kanalazzuk.
  3. Az egyik süti lapos oldalára nyomunk a töltelékből, és óvatosan rányomjuk egy másik sütemény lapos oldalát. Ismételjük, amíg az összes sütemény és a krém el nem fogy.

Díszítés

  1. Meglocsoljuk egy kis olvasztott csokoládéval, és megszórjuk a díszítéssel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 192
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 09.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Alap

Mentás töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.