Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes szülinapi torta

Csokis-meggyes szülinapi torta
Csokis-meggyes szülinapi torta
125 perc / előkészület: 50 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom első születésnapjára csináltam, mivel imádja tigrist és nagyon tetszett neki. A család minden tagja megnyalta a tíz ujját miután megkóstolták, de a legnagyobb öröm az volt, mikor a kislányom kacagni kezdett, mikor meglátta tigrist.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A tejszínes töltelékhez

A meggyes töltelékhez

A tetejére

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelőször a fondantot állítjuk össze, mivel annak állnia kell.
  2. Átszitáljuk a porcukrot, és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele.
  3. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhármat összemelegítjük, hogy elolvadjanak, és elkeveredjenek egymással.
  4. A porcukor közepén lévő mélyedésbe öntjük a folyadékot, majd fakanállal elkeverjük.
  5. Kis adagokban fokozatosan a másik adag átszitált porcukorból teszünk hozzá, és ha már nem tudjuk fakanállal keverni, kézzel gyúrjuk tovább. Kis adag porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás.
  6. Mikor már majdnem kész, 5 részre osztjuk, és beletesszük az ételfestéket, és mindegyik darabot külön-külön gyúrjuk tovább. Akkor kész, amikor már nem ragacsos, de puha és sima felülete. Ha megvan az ideális állaga, tapintása, még néhány percig gyúrjuk.
  7. Folpackba, majd egy zacskóba tesszük, és minimum 6 órára félretesszük.
  8. Másnap: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzá valóval együtt óvatosan, simára keverjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd 3 részre szeleteljük.
  10. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
  11. Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet.
  12. A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljuk meggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a darabolt étcsokoládé fele, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük, és addig előkészítjük a fondantot.
  13. A fondantot újra átgyúrjuk. Ha keménynek éreznék, margarinos kézzel lágyíthatunk rajta.
  14. Keményítővel meghintett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. és formára vágjuk.
  15. Előveszük a tortát és ráterítjük a zöld fondantot, de csak óvatosan, mert könnyen szakad, majd pedig rárakjuk a kivágott formákat. Ha tigris kész, habkinyomóval kis kupacokat készítünk a torta tetejére és ezzel kész is a torta
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsuBaba

Mióta szakács: 2012.01.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szülinapi tigrises torta, csokitorta meggyel, meggyes csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1364
porcukor 60 dkg
tojás 8 db
víz 20 ek
dió 20 dkg
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
sütőpor 2 csomag
növényi habtejszín 500 ml
porcukor 2 ek
zselatin 1 ek
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggylé 3 dl
cukor 6 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukorfondant 20 dkg
növényi habtejszín 250 ml
víz 12 ek
zselatin 40 g
méz 4 ek
margarin 2 ek
porcukor 200 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
ételfesték 2 csepp