Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes babatorta

Csokis-meggyes babatorta
Csokis-meggyes babatorta
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokám 1 éves szülinapjára készültünk. Még tojás és tejes dolgot nem evett, és a mamája zabpelyhes, rizstejes dolgot ajánlott. Az interneten bolyongva rátaláltam a "Jépatojta van. Az első szülinap" blogra, tele szebbnél szebb tortacsodákkal. Itt volt leírva nagyon szépen részletesen a csokis-meggyes babatorta, ami mindenben megfelelt nekünk.

A marcipános bevonat és a gumicukros díszítés saját találmány. Ja, a figura azért került rá, mert az oroszlán jegyében született a kis Drága unokám.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

ajánlat

Kisbabáknak elsősorban, de mivel gyümölcscukorral készül, diabetikusok is fogyaszthatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a leírás sorrendjében összekeverjük, amíg kicsit folyós állagot el nem érünk.  3 db kb. 15 cm átmérőjű jénai edényt kibélelünk sütőpapírral, és ebbe osztjuk el a masszát. Előmelegített sütőben közepes lángon tűpróbáig sütjük.
  2. A kakaót elkeverjük a gyümölcscukorral, étkezési keményítővel, rizstejjel, majd közepes lángon főzve folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amíg hűl a krém, időnként megkeverjük.
  3. A meggyet tegyük fel egy kis edényben melegedni a fruktózzal, közben a meggylével keverjük ki az étkezési keményítőt csomómentesre. Amikor már kicsit gyöngyözik a meggypép oldala, vegyük vissza a hőfokot, és keverjük hozzá a keményítőt, majd addig keverjük, míg besűrűsödik.
  4. Ha már minden kellően kihűlt, a krémeket felváltva tegyük a 3 lap közé, és tegyük be a hűtőbe.  Az oldalát és tetejét nem kell bevonni egyenlőre, csak egy sütőpapírral kell körbevenni, hogy ne folyjon ki a massza. (Ha már kihűlt, marcipánból készült fondanttal bevontam és gumicukorkákkal díszítettem.) Természetesen a kisbabáknak a marcipános bevonatot nem adjuk oda, szépen le lehet fejteni a tortáról.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 293
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

margóci

Mióta szakács: 2010.04.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babatorta 1. szülinapra, szülinapi babatorta, gluténmentes babatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
teljes kiőrlésű liszt 8 dkg
zabpehely 6 dkg
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 1 tk
gyümölcscukor 6 dkg
rizstej 150 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
napraforgó olaj 3 ek
rizstej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
gyümölcscukor 1 csapott ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
meggy 15 dkg
meggylé 20 ml
gyümölcscukor 1 csapott ek
étkezési keményítő 1 csapott ek