r
Nosalty Logó

Csokihercegnő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokihercegnő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 1057 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 4227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

Összesen 306 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 1057 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2335 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2664 micro
Összesen 4227 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majdfélretesszük.
  2. 4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
  3. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot.
  4. Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle.
  5. Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit,az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
  6. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
  7. Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről.
  8. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre.
  9. Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
  10. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
  11. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk éshűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 182675
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha választhatnék, csokitúladagolásban szeretnék meghalni... ;)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ejj, dejó érzés ez... :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Kezd? szakács vagyok és van egy kérdésem: A 3. pontnál lesz különbség a tészta állagában, ha a sárga habjához nem váltakozva, hanem el?bb a kakaós lisztet és utána a fehérje habot adom?

zalizit

Bocsánat, lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok és nem jól értelmezek valamit... a képen hogy is van? A képen alul van a piskóta... ha a piskótalapra rakom a krémet, majd ismét a lapot, majd krém... akkor mi lesz a tetején, a krém?.. de akkor hogyan fedjük le a másik lappal? szóval a leirás és a kép valahogy nem egyezik... nem tudom elképzelni, hogyan kell egymásra rakni. Kérem a segitséget, mert szeretném elkésziteni, nagyon tetszik. Köszönöm el?re is a választ..

Törölt felhasználó

zalizit! Valamit rosszul olvastál, mert szerintem egyértelm? a leírás! Kett? lap közé megy a krém, a tetejére pedig kakaó lesz szitálva. Egyébként megy a könyvembe, mert nagyon gusztán néz ki! :)

Törölt felhasználó

Biztos finom ez a süti,elfogom készíteni,de én is úgy látom a képen,hogy még van valami krém a tetején, köszönöm a receptet.

neni

freya! A leírás valóban egyértelm?, de a képen nem ez jön vissza, ugyanis ott még a fels? piskóta tetején is van valamilyen krém és ezen van a kakaó!

Törölt felhasználó

igen, igen a süti tetején még van krém, és azon van a kakaó. de mi az a krém? akkor most mi nem stimmel? a kép vagy a leírás? segítség!

Törölt felhasználó

Nem tudom mit aggodalmaskodtok a süti tetejével kapcsolatba. Szerintem egyértelm? hogy a tején egy vékony réteg krém van és meghintve kakaó porral.De ha valakinek úgy szimpatikus hogy csak kakaóport rak rá tegye úgy .Bár szerintem a tészta tetején a kakaópor egy kicsit fujtóssá teszi a sütit ezért kell egy kicsit ken?csös krémet rakni a tetejére és úgy a kakaópor.

degesz

Hahó! Nagyin nagyon finom ez a dolog, ellenben nekem túl folyós lett a krém. Állt egy évezredig a fagyasztóban, s?t utólag még hidegen használható zselatint is pakoltam bele....ötletek, hogy mit rontok el?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Most lettem kész a sütivel. Hetente sütök van már egy kis tapasztalatom ezen a téren. Olvastam a hozzászólásokat, én úgy értelmeztem, hogy csak "degesz" volt aki megpróbálkozott az elkészítésével de neki is akadtak problémái. Hát nekem is!!!!!!!!! A tészta egy kicsit kemémy és a krém folyik pedig másfél órát volt a fagyóba. Szeletelhetetlen, nem áll meg benne a krém pedig a képen nagyon guszta. Szerintem a tej hozzáadásánál volt a baki addig minden rendben volt de utánna híg lett és nem értettem a receptet pontosan. Én a cukor, tojássárga, tej egyveleget rátettem a tüzhelyre és ott adagoltam a csokit és közben kevergettem majd levettem a tüzhelyr?l. Ez volt a helyes sorrend? Csokiparány tudnál-e segíteni? Amúgy nagyon fincsi a krém. Üdv Juli

Törölt felhasználó

Szia, nekem pont fordítva történt. Még 20 perc után is folyt a sütemény. Nekem csak szimpla gázsüt?m van és a második 10 percre már totálgázra kapcsoltam, mégsem sült át rendesen. Kés?bb is folyós maradt! A krém jó lett én fel-fele tejcsokit és étcsokit használtam és Hulala tejszínnel kevertem össze!

Törölt felhasználó

Nekem a krém jól sikerült. A picivel több, mint 1 dl tejet fel kell forralni, levenni a t?zr?l, a cukorral kikevert tojást fel kell engedni folyamatos kevergetés mellett egy kis tejjel. A maradékot visszatenni a t?zre, beleönteni a higított tojásos masszát, majd a csokit. Mire felforr, teljesen bes?r?södik. Persze jó min?ség? csokit kell használni!

Törölt felhasználó

Én megcsináltam ma. Nem tudom, ti hogyan csináltátok, de nekem már szobah?mérsékleten, megkenve is simán állt a süti. A krém jól formázható, jó tartású. Most a h?t?ben pihen, reggel vágjuk meg. Én az eredeti receptet (Csokoládés finomságok aranykönyve) követtem. Ott 8 tojássárgája, 75 gr kristálycukor, 2,5 dl tej, 600+150 gr tej+étcsoki és 2 dl tejszín szerepel. Ez pedig a cukrot leszámítva mondjuk pont a kétszerese a Csokiparány által írtnak, szóval nincs igazán eltérés. Nem tudom, technikailag mennyire fontos, de a krémet, miel?tt még a csokihoz hozzáadjuk, kis lángon kell egészen bes?ríteni, szinte pudingszer?re. Nekem ilyen lett. Nem kellett a fagyasztóba tenni egy percre sem.

Törölt felhasználó

Reggel van, isteni lett! :-) Könnyen vágható,a tészta puha, a krém szilárd.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én eltüntettem a csokinyuszikat ezzel a sütivel! :) Isteni finom lett , csak a krém sajnos nekem sem akart megdermedni. Így azt találtam ki, hogy pudingos tálkákba feldaraboltam és ráöntöttem a krémet.

P.

Az senkinek nem t?nik fel, hogy Csokiparány nem válaszol egy kérdésre vagy hozzászólásra sem?...

Törölt felhasználó

En is szerettem volna megcsinalni ezt a receptet ... es elkezdtem a hozzaszolasokat olvasni ... engem peldaul zavar, h nem latom sehol, h mekkora tepsibe tegyem a tesztat .. az ok, h hany centis legyen...,de egy tepsi meret akkor is jo lenne ... Viszont az is eleg durva , h a recept bekuldve marcius 25-en volt az elso hozzaszolas meg 24-en erkezett... senkinek nem tunik fel, h a szerzo azota nem is valaszol a kerdesekre? A kepen pedig a suti igy nez ki : suti - sok krem - suti - kis krem - kako por ...

Törölt felhasználó

Én most szeretném megsütni ,de olyanokat írtok hogy nem merek belefogni. A képen nagyon guszta és a férjem bolondul az ilyen csokis sütikért. de most tanácstalan vagyok hogy belemerjek - e fogni.

Törölt felhasználó

Azt meg tudnátok nekem mondani, hogy mekkora tepsire szól ez a recept?

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.