r
Nosalty Logó

Csokis feketeerdő-torta

Arandeira
Csokis feketeerdő-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

896
Kalória
10.5g
Fehérje
84.5g
Szénhidrát
57.7g
Zsír
111.5g
Víz
295.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
41.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 7167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    461.6 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    676 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    892 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3708 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 7167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztájához

  1. Előkészületek: A meggybefőttet egy szűrőkanálban lecsepegtetjük, a levéből 5 dl félreteszünk a krémhez. 9 vagy 17 szép meggyszemet kiválogatunk a díszítéshez, ezeket félretesszük. A 15 dkg étcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A piskóta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük. hozzáadjuk a kihűlt, de már folyékony csokoládét, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. A legvégén a felvert tojásfehérjét óvatosan, két részletben a lisztes keverékhez adjuk, és belekeverjük.
  3. Egy kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a piskótatésztát. A 200 fokos sütőbe tesszük, és hőlégkeveréssel sütjük 30-40 percig. Az első 10 perc után a sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, ha már nem ragad rá semmi, akkor kész van). Az elkészült tésztát hagyjuk hűlni.
  4. A krém elkészítése: 5 dl meggyléből, 2 és fél evőkanál cukorból és a vaníliás pudigporból krémet főzünk. Addig hagyjuk főni folyamatos kevergetés mellett, míg a sűrű krém alól a lábos alja elő-előbújik. Hagyjuk hűlni, majd a kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett meggyszemeket.
  5. A tejszínhabot elkezdjük felverni, hozzáadjuk a habfixálót, majd mikor már majdnem kemény, a 4 evőkanál porcukrot is. Kemény habot verünk belőle.
  6. A kihűlt piskótáról leválasztjuk a sütőpapírt, majd három lapra vágjuk. Szép egyenes szeleteket kapunk, ha egy késsel körbevágjuk a szeletet a piskóta szélén, majd a vágásnyomba kb. fél méter hosszú damilszálat illesztünk, s áthúzzuk a tésztán.
  7. A legalsó lapra rátesszük a meggyes krém felét, majd a tejszínhab kb. egynegyedével befedjük a szemeket. Ráhelyezzük a középső lapot, majd a maradék krémet, és újabb réteg tejszínhabot teszünk rá. A harmadik, legfelső lapot is a helyére illesztjük.
  8. A tortát kívülről is tejszínhabbal vonjuk be, az oldalán és a tetején egyenletesen elosztva. Hagyjunk egy adagot a díszítéshez is! A torta tetején jelöljük be a 16 szeletet, ez megkönnyíti majd a díszítés elhelyezését. A megmaradt étcsokiból késsel apró darabokat faragunk, ezt a torta tetejére szórjuk, erre jön a tejszínhab díszítés és a meggyszemek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A párom (egyik) kedvenc tortája a feketeerdő-torta. Rengeteget jártam utána, hogy is készül, számtalan receptet elolvastam, magyarul, németül - ezekből alakult ki a végleges sütemény. A tésztát sokan egyszerű kakaós piskótával helyettesítik, de ez így, vajjal, csokoládéval készítve az igazán finom.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...