r
Nosalty Logó

Csokis fehérjés süti ananászos krémmel

NS
Csokis fehérjés süti ananászos krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

466
Kalória
17.4g
Fehérje
36.9g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
103.7g
Víz
4.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    414.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 165 fokra.
  2. Egy tálban először a száraz összetevőket keverjük el, majd egy másik tálban a folyékony alapanyagokat (tojásfehérje, meggyszósz, víz).
  3. A két tál tartalmát egybekeverjük.
  4. Egy hőálló üvegtálat kifújunk olajspray-vel (de lehet vajat is használni), és beleöntjük a tésztát.
  5. Kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Miközben sül, elkészítjük a krémet. Az ananászt apróra vágjuk, és belekeverjük a mascarpone-be. Ha esetleg nem elég édes, akkor tehetünk hozzá pár csipet Stevia port.
  7. Miután a süti megsült és kihűlt, vágjunk belőle pár kockát, és kanalazzunk rá a krémet. Nem kifejezetten diétás, de finom. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept eredetileg Jamie Eason-től származik, ezt készítettem most el egy nagyon pici módosítással és egy kis krémmel a tetején:) A süti alap egyébként akár torta alapként is megállja a helyét. Gyorsan elkészíthető és laktató. 

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek