r
Nosalty Logó

Csokis fehérjés süti ananászos krémmel

NS
Csokis fehérjés süti ananászos krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

466
Kalória
17.4g
Fehérje
36.9g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
103.7g
Víz
4.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    414.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 165 fokra.
  2. Egy tálban először a száraz összetevőket keverjük el, majd egy másik tálban a folyékony alapanyagokat (tojásfehérje, meggyszósz, víz).
  3. A két tál tartalmát egybekeverjük.
  4. Egy hőálló üvegtálat kifújunk olajspray-vel (de lehet vajat is használni), és beleöntjük a tésztát.
  5. Kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Miközben sül, elkészítjük a krémet. Az ananászt apróra vágjuk, és belekeverjük a mascarpone-be. Ha esetleg nem elég édes, akkor tehetünk hozzá pár csipet Stevia port.
  7. Miután a süti megsült és kihűlt, vágjunk belőle pár kockát, és kanalazzunk rá a krémet. Nem kifejezetten diétás, de finom. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept eredetileg Jamie Eason-től származik, ezt készítettem most el egy nagyon pici módosítással és egy kis krémmel a tetején:) A süti alap egyébként akár torta alapként is megállja a helyét. Gyorsan elkészíthető és laktató. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...