r
Nosalty Logó

Bodzás piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Bodzás piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 481 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1919 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 301 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 481 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1919 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a cukorral kemény habot verünk.
  2. Kanalanként lassan hozzákeverjük a lisztet.
  3. Citromhéjat reszelünk hozzá.
  4. Hozzákeverjük a megolvasztott, langyosra hűtött vajat.
  5. Legvégül egy kanál sűrű lekvárt keverünk hozzá.
  6. Kivajazott, lisztezett tepsibe kenjük.
  7. Forró sütőbe tesszük, majd pár perc után takarékra kapcsolva megsütjük.
  8. Cukrozott deszkára, majd onnan vissza tiszta konyharuhára borítjuk.
  9. Megkenjük a sűrű lekvárral és összetekerjük.
  10. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
  11. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39886
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 16.

Ajánló

Más lekvárokkal is készíthető, csak egy a lényeg: sűrű lekvár (dzsem) legyen!   Általánosságban használható recept a piskóta csak tojásfehérjéből: 1 tojásfehérjéhez 1 kanál porcukor, 1 kanál liszt és 2 dkg olvasztott vaj. Készülhet belőle püspökkenyér (dió-, narancshéj- és csokidarabokkal, reszelt citrom- és narancshéjjal őzgerincformában sütve), vagy bármilyen krémmel kent piskóta, akár tortalap is.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bodzás piskótatekercs
Harmathy Ildikó 313 recept

Egyrészt a hűtőben gyülekező tojásfehérjék felhasználására, másrészt jópofa a rózsaszínű süti! Nekem állandóan hegyekben áll a tojásfehérje, gondolom Ti sem vagytok ezzel másképpen.

Hozzászólások

Edit

Kedves Ildikó ! Próbáld ki a Mascarponés - diós cannoli receptemet, ha sok a tojásfehérjéd:)) Üdv Edit

Edit

Ja és van véletlen bodzalekvár recepted?? Kipróbálnám!:))))

Törölt felhasználó

Szia Ildi A bodzalekvár recept engem is érdekelne ha van. Várjuk a válaszod. A receptjeid pedig nagyon jók. Egy jópárat levetem már és idáig mind izlet szinte. Továbbí jó sütést f?zést kivánok neked és minden kedves nosalt tagnak és látogatonak. Szia ariel76

Törölt felhasználó

Szia Ildikó!!! Elt?nt a bodzabogyós lekvár receptje!!!!!!!!!!!!!!!!!! Még a saját receptjeimb?l is, pedig tisztán emlékeszem rá, hogy elmentetem. Vissza tudnád esetleg rakni!! Köszi

Harmathy Ildikó

A bodzabogyó lekvár receptje hamarosan érkezik!

Törölt felhasználó

Szia Ildikó! Nagyon mutatósak a piskótatekercseid, f?leg ez a bodzás!! Látom a képen az is,hogy nagyon ügyesen tudod feltekerni, nincs rajta sehol sem törés!Ez nekem sajnos nem mindig sikerül, a szerencse dönti el, hogy megtörik-e tekerésnél vagy nem. Neked mi a titkod, ill. mire figyelsz oda nagyon, amikor tekered fel, hogy ne törjön? Ezer kösz el?re is, a receptjeidhez pedig gratulálok!!!! Sok puszi, Elza

Harmathy Ildikó

Kedves Elza! Lehet?leg egyenletesen kell tekerni a teljes szélességben egyszerre, aránylag szorosan. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Ha esetleg adhatnék egy tanácsot, édesanyám javasolta egykor nekem, hogy még melegen, konyharuhával tekerjem fel, nekem azóta tökéletes.

edyt72

mekkora tepsibe kell sutni?koszonom

Harmathy Ildikó

22 x 32 cm-es tepsiben sült, Edyt.

klepi

Elkészítem,mert pont van még a tavaly bef?zött bodzámból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?