Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás piskótatekercs

Bodzás piskótatekercs
Bodzás piskótatekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyrészt a hűtőben gyülekező tojásfehérjék felhasználására, másrészt jópofa a rózsaszínű süti!
Nekem állandóan hegyekben áll a tojásfehérje, gondolom Ti sem vagytok ezzel másképpen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

ajánlat

Más lekvárokkal is készíthető, csak egy a lényeg: sűrű lekvár (dzsem) legyen!

 

Általánosságban használható recept a piskóta csak tojásfehérjéből:
1 tojásfehérjéhez 1 kanál porcukor, 1 kanál liszt és 2 dkg olvasztott vaj. Készülhet belőle püspökkenyér (dió-, narancshéj- és csokidarabokkal, reszelt citrom- és narancshéjjal őzgerincformában sütve), vagy bármilyen krémmel kent piskóta, akár tortalap is.
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a cukorral kemény habot verünk.
  2. Kanalanként lassan hozzákeverjük a lisztet.
  3. Citromhéjat reszelünk hozzá.
  4. Hozzákeverjük a megolvasztott, langyosra hűtött vajat.
  5. Legvégül egy kanál sűrű lekvárt keverünk hozzá.
  6. Kivajazott, lisztezett tepsibe kenjük.
  7. Forró sütőbe tesszük, majd pár perc után takarékra kapcsolva megsütjük.
  8. Cukrozott deszkára, majd onnan vissza tiszta konyharuhára borítjuk.
  9. Megkenjük a sűrű lekvárral és összetekerjük.
  10. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
  11. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 525
elküldve: 8
receptkönyvben: 352
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs bodzalekvárral

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepi
klepi Sun, 2013-06-02 19:27

Elkészítem,mert pont van még a tavaly befőzött bodzámból.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 14:08

Szia Ildikó!
Nagyon mutatósak a piskótatekercseid, főleg ez a bodzás!! Látom a képen az is,hogy nagyon ügyesen tudod feltekerni, nincs rajta sehol sem törés!Ez nekem sajnos nem mindig sikerül, a szerencse dönti el, hogy megtörik-e tekerésnél vagy nem. Neked mi a titkod, ill. mire figyelsz oda nagyon, amikor tekered fel, hogy ne törjön?
Ezer kösz előre is, a receptjeidhez pedig gratulálok!!!!
Sok puszi, Elza

Maya71
Maya71 Sun, 2013-06-02 19:21

Ha esetleg adhatnék egy tanácsot, édesanyám javasolta egykor nekem, hogy még melegen, konyharuhával tekerjem fel, nekem azóta tökéletes.

brigi85
brigi85 Tue, 2010-08-03 18:50

Szia Ildikó!!!

Eltűnt a bodzabogyós lekvár receptje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Még a saját receptjeimből is, pedig tisztán emlékeszem rá, hogy elmentetem.
Vissza tudnád esetleg rakni!!
Köszi

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2010-07-30 13:10

Szia Ildi
A bodzalekvár recept engem is érdekelne ha van.
Várjuk a válaszod.
A receptjeid pedig nagyon jók.
Egy jópárat levetem már és idáig mind izlet szinte.
Továbbí jó sütést főzést kivánok neked és minden kedves nosalt tagnak és látogatonak.

Szia ariel76

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-05-20 19:07

Kedves Ildikó ! Próbáld ki a Mascarponés - diós cannoli receptemet, ha sok a tojásfehérjéd:)) Üdv Edit

481
tojásfehérje 4 db
porcukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
vaj 8 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 1 ek
lekvár/ dzsem 250 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 1 ek