Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés diótekercs

Gesztenyés diótekercs
Gesztenyés diótekercs
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvége nem maradhat süti nélkül! Mivel volt gesztenye a fagyasztóban, elővettem újságjaimat, és ezt választottam.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet összekeverjük a dióval.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és vízfűrdőre állítva, addig keverjük, amíg langyos lesz a tojás. Robotgéppel habosra keverjük.
  4. Belekeverjük a diós lisztet, és a sütőpapírra kenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amikor megsült a tészta, kihúzzuk a papírral a tepsiből, és papírral együtt feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez kikeverjük a gesztenyét a rummal és pici forró vízben feloldott cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyéhez keverjük.
  7. A piskótát kitekerjük, közben húzzuk le róla a papírt. Megkenjük a piskótát a krémmel, és feltekerjük. Egy kevés krémet hagyjunk ki, és azzal kívül is bekenjük a tekercset.
  8. Darált dióval vagy piskótamorzsával, esetleg csokimázzal, de ízlés szerint bármivel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 191
elküldve: 6
receptkönyvben: 171
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós piskótatekercs, gesztenyés tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
finomliszt 3 dkg
dió 6 dkg
tojás 4 db
cukor 8 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 0.5 dl
cukor 4 dkg
habtejszín 2 dl