Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis citromos szelet Angie-tól

Csokis citromos szelet Angie-tól
Csokis citromos szelet Angie-tól
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvben találtam a receptet, finom.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

1 + 2 krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálba tesszük a liszt felét, majd hozzárakjuk a többi hozzávalót, a cukrot, margarint, tejfölt, tojássárgáját, sütőport, és a maradék lisztet adagolva tésztát gyúrunk.
  2. Három részre osztjuk, elnyújtjuk, majd olajjal kikent tepsiben 180 fokon kb 10 percet sütjük őket.

1 + 2 krém

  1. Egy kevés tejjel kikeverjük a lisztet. A maradék tejet melegedni tesszük, hozzárakjuk a 2 ek. cukrot, majd a lisztes keverékkel krémet főzünk.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet, és két részre osztjuk.
  3. Az elsőbe belekeverjük a citromlevet.
  4. A másodikba olvasztott csokit és rumot keverünk.

Máz

  1. A csokoládét a cukorral és a vízzel egy kis lábosba összefőzzük, majd hozzákeverjük az olajat.
  2. Az első lapra rumos csokikrémet kenünk, erre a második lap, citromos krém, majd a harmadik lap és a csokimáz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 413
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrom- és csokikrémes sütemény, krémes süti, süti citrom és csokikrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ninane
Ninane Tue, 2020-04-28 13:47

Nagyon finom! Lágy, selymes a krémje, kicsit folyós is, még másnap is féltem hogy hogy fogom felszeletelni, de szépre sikerült. A leírásból kimaradt, hogy legalább fél napig hagyjuk állni, mint ahogy az ilyen réteges sütiket szokás (pl hatlapos, mézeskrémes). Imádom a citromos-csokis összeállítást, így találtam rá erre csodára, eddig a Rónai szeletet szoktam néha sütni, kb ugyan ez, de ez finomabb, jobbak az arányok szerintem.

1624
finomliszt 40 dkg
cukor 10 dkg
tejföl 3 ek
margarin 15 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
tej 1 l
finomliszt 7 púpozott ek
cukor 2 ek
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
étcsokoládé 10 dkg
rum 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
cukor 3 ek
víz 6 ek
napraforgó olaj 1 ek