r
Nosalty Logó

Karamellás Marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Karamellás Marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 9132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    476.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2305 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3024 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 9132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Házi karamell a krémhez

  1. Ezt a műveletet érdemes előző napon elvégezni, mivel elég időigényes, nekem kb. 2 órát vett igénybe, és a kész karamellnek is teljesen ki kell hűlnie.
  2. Egy magasabb falú edénybe mérjük a cukrot, hozzáadjuk a tejet és a vaníliát, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk, ezután kis lángon addig főzzük, amíg a színe megbarnul és az állaga is sűrű lesz. Sajnos nem tudjuk magára hagyni, mivel elég gyakran kell kevergetni.
  3. A végére a mennyisége kb. 50 dkg-ra sűrűsödik be, vigyázzunk, ne főzzük túl, mert akkor nem tudunk vele dolgozni. Ha elérte a kellő állagot, folpackkal befedjük.

Tészta

  1. Vízgőz fölött állandóan kevergetve felolvasztjuk a margarint, cukrot, mézet és a tojásokat, a gőzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A szódabikarbónát az ecetben felhaboztatjuk, majd a közben langyosra hűlt tojásos masszába keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk.
  3. A kész tésztát lisztezett felületen hat egyenlő részre osztjuk, gombócokat gyúrunk belőle, majd méretre vágott sütőpapíron kinyújtjuk, és a papírral együtt egy tepsi hátán megsütjük őket. Sütés 180 fokon kb. 6-7 perc. Amikor szép világosbarna, már készen is van.
  4. A kész lapokat egy kés segítségével fellazítjuk, majd egymásra téve hűlni hagyjuk. A nyújtás egy kicsit nehezebb művelet, némi rutint igényel.

Krém

  1. Egy kevés tejjel simára keverjük a pudingot, a többi tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kikevert pudingot, ezután a tűzre visszatéve állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Celofánnal lefedve teljesen kihűtjük.
  2. A szobahőmérsékletű margarint egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd a közben teljesen kihűlt pudingot is simára keverjük.
  3. Ezután összedolgozzuk a margarint és a pudingot, kisebb adagokban adjuk egymáshoz, ha kellően habos és laza a krémünk, akkor szintén kisebb adagokban beledolgozzuk a teljesen hideg karamellt is. Végül beleforgatjuk a darált diót is.
  4. Tipp: a diót darálás előtt érdemes sütőben egy kicsit megpirítani, sokkal finomabb lesz az íze.

Összeállítás

  1. Ezután jöhet az összeállítás, érdemes lemérni a krémet, hogy egyenlő mennyiségben kenjük a lapok közé, egy vékony réteg kell a tetejére is.
  2. Egy szögletes formába teszünk egy lapot, megkenjük a krémmel, majd így folytatjuk, amíg el nem fogynak a lapok. Ezután egy kissé lenyomkodjuk a tetejét, majd vékonyan megkenjük a maradék krémmel, végül darált dióval megszórjuk, és hidegre tesszük legalább egy napra, a teljes puhulásig.
  3. Másnap olvasztott csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 15385
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás Marlenka
Katharosz 499 recept

Régóta dédelgettem már ezt a receptet, a kereskedelemben kaphatót kóstoltam már ugyan, nem jött be! Így hát eljött az idő, hogy magam készítsem el ezt a finomságot, csak ajánlani tudom, megérte a kicsit több munkát! Forrás: net

Hozzávalók

Házi karamell a krémhez

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...