Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis baracklekváros muffin

Csokis baracklekváros muffin
Csokis baracklekváros muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal késő este (innen a kis éji muffin elnevezés) egy kis édességre vágytunk, így elhatároztam, hogy sütök valami gyors sütit. Csokis muffinnak indult, de megláttam a baracklekvárt, és gondoltam kikísérletezek valami új ízilágot.:) Baracklekvár helyett nyilván más lekvárt is lehet használni, de szerintem a barack-fahéj kombináció a legjobb.:) Otthon nagy sikert aratott, hiszen könnyű, finom és nagyon gyorsan elkészül! 

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládé kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze.
  2. Ha a massza összeállt, olvasszuk fel az étcsokoládét is, majd adjuk a tésztához.
  3. Muffinpapírba tesszük, ha esetleg nincs, a muffinsütőt olajozzuk ki, és öntsük a tésztát kiadagolva a formákba.
  4. Előmelegített sütőbe először magas, majd közepes lángon süssük tűpróbáig.
  5. Amíg a muffinok sülnek, a tejfölbe tesszük a cukrot és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
  6. A kész muffinok tetejére baracklekvárt vagy fahéjas tejfölt teszünk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 875
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mercheeky

Mióta szakács: 2012.11.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kis éji muffin, csokis fahéjas muffin, lekváros muffin csokidarabokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

860
finomliszt 30 dkg
rizsliszt 2 evőkanál
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 2.5 ek
fahéj 2 tk
szerecsendió 1 csipet
étcsokoládé 45 g
margarin 6 dkg
tej 2.5 dl
tejföl 175 g
cukor 3 ek
fahéj 2 tk