r
Nosalty Logó

Csokis baracklekváros muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mercheeky
Csokis baracklekváros muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 861 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 3439 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 861 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3439 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Az étcsokoládé kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze.
  2. Ha a massza összeállt, olvasszuk fel az étcsokoládét is, majd adjuk a tésztához.
  3. Muffinpapírba tesszük, ha esetleg nincs, a muffinsütőt olajozzuk ki, és öntsük a tésztát kiadagolva a formákba.
  4. Előmelegített sütőbe először magas, majd közepes lángon süssük tűpróbáig.
  5. Amíg a muffinok sülnek, a tejfölbe tesszük a cukrot és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
  6. A kész muffinok tetejére baracklekvárt vagy fahéjas tejfölt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4015
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis baracklekváros muffin
mercheeky 6 recept

A párommal késő este (innen a kis éji muffin elnevezés) egy kis édességre vágytunk, így elhatároztam, hogy sütök valami gyors sütit. Csokis muffinnak indult, de megláttam a baracklekvárt, és gondoltam kikísérletezek valami új ízilágot.:) Baracklekvár helyett nyilván más lekvárt is lehet használni, de szerintem a barack-fahéj kombináció a legjobb.:) Otthon nagy sikert aratott, hiszen könnyű, finom és nagyon gyorsan elkészül!  Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek