r
Nosalty Logó

Csokis-aszalt gyümölcsös keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hena
Csokis-aszalt gyümölcsös keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 536 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2208.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 3211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 416 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és tovább habosítjuk. Hozzáöntjük a tejet is, és jól elkeverjük.
  2. A lisztet hozzáadjuk a vajas keverékhez, és fakanállal keverjük tovább, míg a massza összeáll. A végén hozzákeverjük a csokoládét és az aszalt gyümölcsöt.
  3. A masszából - nagyjából evőkanálnyi adagokból - gömböket formázunk, majd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe helyezzük. Elég nagy helyet hagyjunk köztük (3-4 cm), mert sütés közben szétterülnek. Én két adagban sütöttem ki ezt a mennyiséget.
  4. 8-10 percig sütjük (8 percnél brownie-szerű, 9-10 percnél pedig kekszesebb az állaga, nálunk a 8 perces jött be inkább), majd kb. 10 percet pihentetjük, amíg a kekszek kicsit megkeményednek, és ki lehet szedni a tepsiből. Langyosan és hidegen is finom, sütis dobozban tárolva napokig eláll, persze ha marad belőle. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7528
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

A csokireszelés nem valami felemelő feladat, elég is, ha csak az egyik táblát reszeljük csak le (ennyi viszont kell azért, hogy teljesen szétolvadjon a tésztában), és nyugodtan hagyhatunk benne nagyobb darabokat, mennyei érzés, amikor egy olvadt csokis falathoz jutunk!

Receptkategóriák

Strawberry fehércsokis-meggyes keksz receptje alapján készült ez az általam barnacsokis-fügéssé átalakított süti. Nem tudom, számít-e, a  tejcsoki nálam trüffeles, az étcsoki pedig 70%-os volt. Mindenesetre annyira sikeres lett, hogy közkívánatra 1 hét alatt most sütöttem negyedszerre... Vigyázat, nagyon csokis! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Bence! Ez nagyon ígéretes recept, és meglehet?sen gusztának látszik a fotó alapján. Nem vagyok egy nagy kekszrajongó, de ezt szívesen megkóstolnám. :-) Köszi! Üdv: Gabi

Hena

Szia Gabi! Ha az általam preferált 8 perces sütést választod, finom, puha lesz a süti, és a csokimennyiség, illetve a csokidarabok is ellensúlyozzák a keksz jelleget. Egyébként én sem vagyok kekszrajongó, de ez a kivétel :) Ja, és a trüffeles csoki, amit ajánlottam a storyban, szerintem szintén befolyásolja a dolgot... Örülök, hogy tetszik a recept, köszönöm! Üdv, Hajni :)

Törölt felhasználó

Köszi szépen! A trüffeles csoki biztos sokat számít, az nem keményedik vissza sütés után, hanem folyós marad, akárcsak a Sport szelet az én muffinomban. :-))) Ja, és bocsi, h. lebencéztelek, miközben lány vagy! :-D Üdv: Gabi

Hena

:) Semmi gond, 1000 éves internet nevem, egy páran már lebencéztek :) Üdv, Hajni

Hena

Ahogy Gabinak is ajánlottam az el?bb, mindenkinek bátran ajánlom a trüffeles csokit, mint tejcsoki, szerintem puhítja a tésztát. Én a lilát tettem bele, de nyilván más fajta is ugyanolyan finom.

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem a sütit, és valami eszméletlenül fincsi. Aszalt gyümölcs helyett dió volt itthon és azt használtam és olyan lett, mint a boltban kapható csokis keksz. Gyorsan fogy. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?