Csokikrémes tarka mézes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
13g méz38 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
9g tej5 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A mázhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
786
Kcal
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
100g méz304 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
70g tej39 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A mázhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
6288
Kcal
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
4.6g tojás6 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
4.2g méz13 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
3.7g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
33.3g tej19 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
A mázhoz
-
3.3g tojásfehérje2 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
263
Kcal
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
786
Kcal
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 186.9 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3738 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1047.8 g
-
Cukor 598 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 247.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
6288
Kcal
- 7% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
263
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
3 ek porcukor
-
50 g vaj
-
450 g finomliszt
-
7 ek tej
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
5 csepp citromlé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
8 dl tej
-
6 ek cukor
-
100 g vaj
-
50 g porcukor
-
100 g étcsokoládé
A mázhoz
-
2 db tojásfehérje
-
300 g porcukor
-
10 csepp citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A pudingot megfőzzük, elosztjuk, az1/3 részbebeletördeljük a csokoládét, addig kavarjuk amíg felolvad. A 2/3 részpudingot kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat.
- A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakunk 5 ek tejet és a többi hozzávalót, a bikarbonátot felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 halmozott ek kakaót, amit 2 ek tejjel elkavartunk.
- 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x35 cm).
- Tepsi háton megsütjük. (Egyenként 12 perc).
- A tésztát összerakjuk. Barna lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, fehér lap, fehér krém, barna lap, és a cukormáz. (A cukormáz hozzávalóit kavarjuk, nem verjük.)
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 65912
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Ajánló
Ajánlatos előző nap megsütni és összerakni. Szeletelni csak miután megpuhult lehet. Gyorsítható a puhulási folyamat, ha a krémmel összerakott tésztát nedves konyharuhával letakarjuk, még mielőtt a mázat rákennénk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csiki Piroska
227 recept
Már régóta sütök mézes süti variációkat, de a fiam nem szereti a lekváros változatot. Ezért próbálkoztam a csokis krémmel. A család rábólintott, azóta csak ezt a változatot kérik. Valóban nagyon finom.
Hozzászólások
Tej nem kell a krémhez? Gondolom igen, de mennyi?
Szerintem a két puding megf?z?séhez szükséges mennyiség, azaz, hogy ne legyen folyékony kb. 0,8 liter.
Köszi az észrevételt, már javítottam, 8 dl tej kell.
Köszi! :)
Kedves Piroska! Annyira megkóstolnám ezt a nagyon szépséges, guszta sütit. Gratulálok a készít?jének! Már mentem is, a receptkönyvemben a helye. :) Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj! Nagyon szépen köszönöm. Szívesen megkínálnálak, ha lehetne. Éppen készülök újra megsütni. A kis unokám elnevezte Bence kedvencé-nek, azóta csak ezt kéri. Üdv. Piroska.
Bence kedvence? Nagyon aranyos ez az elnevezés, és nem csodálom, hogy a kisunokád kedvence. :)
El?re elnézést kérek a kérdésemért, de még kezd? "cukrász vagyok" a Na bikarbóna az nem szódabikarbóna? bocsánat a kérdésért de ezt eddig még nem hallottam. de lehet hogy ez csak az én tudatlanságom miatt van.
Kedves Mariannkaa! Igen a Na- bikarbonát a szódabikarbóna (NaHCO3), és nem kell elnézést kérni, én is találok olyan kifejezéseket, amelyekkel még eddig nem találkoztam. Piroska.
Köszönöm!!! :)
Kedves Piroska ! Nagyon szép a süteményed, hogy finom is, abban egy percig sem kételkedem !Gratulálok ! Kés?bbi elkészítés céljából elmentve ! Jó éjszakát ! Puszi: Anci
Szia Ancikám! Köszönöm szépen. Valóban finom, épp most fejeztem be egy újabb adag készítését. Jó éjt. Piroska.
Kedves Piroska! Ez a sütid is nagyon gusztusos, akárcsak a többi! Üdv. Livi
Nagyon szépen köszönöm kedves Livi.
Kedves Piroska! Nagyon tetszik a recept és a napokban szeretném is kipróbálni. Egyetlen kérdésem lenne: hol lehet tejszín íz? pudingport kapni? Válaszodat el?re is köszönöm!
Kedves hettih! Én Erdélyben élek, itt minden olyan élelmiszerüzletben található ahol más pudingot is árúsítanak. Készítheted vanília pudinggal is, csak mi ezt szeretjük, mert ennek nincs m? íze.
Kedves Piroska ! Olyan buta vagyok, a segítségedet szeretném kérni ! Ha megváltozott az E-mail címem, hogyan tudassam a Nosalty csapatával ? Nem találok E-mail címet, amely hozzájuk elvezetne ! Köszönöm !!!!!!!!!! Puszi és szép napot neked ! Anci
Kedves Anci! Úgy gondolom, hogyha a saját oldaladon ráklikkelsz a szerkesztésre, legörgetsz a címedre, kijelölöd, kitörlöd, majd beírod az új címedet és mented, kellene m?ködjön. Ha nem megy akkor az info@nosalty.hu-ra írhatsz, amelyen ?k az értesítést szokták küldeni. Az a baj, hogy én se nagyon értem ezeket a dolgokat, de próbáld meg, talán sikerül ezzel a módszerrel. Puszi Piroska.
Kedves Piroska! Ez a sütid is olyan szépséges, mint a többi, legjobb lenne megkóstolni! Megértem a kisunokádat, és a "Bence kedvence" nagyon édes! Gratulálok ehhez a remek recepthez! Szép estét! Edit
Kedves Edit! Nagyon szépen köszönöm, Én is kivánok neked szép estét. Piroska.
Karácsonyra megfogom sütni ,kedvenceim a lapokból sütött tészták . Kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket .
Én is kivánok áldott Karácsonyt és jó sütögetést. A lapokat jó vékonyra nyújtsad, mert könnyebben puhul a tészta a krémmel, és finomabb.
Nagyon szép süti! Gratulálok! :) Én is elkészítem!! Minden jót! További jó sütögetést kívánok! :) Rita
Nagyon szépen köszönöm. A te süteményeid is gyönyör?ek, gyakran megcsodálom. Üdv. Piroska.
Kedves Piroska! Mennyi ideig tartható el a süti?
A lapok, ha nincsenek megtöltve 1-2 hétig is tarthatók, a krém a puding miatt, 4 -5 nap h?t?ben. De azalatt biztosan elfogy. A lapokat a lehet? legvékonyabbra kell nyújtani, mert hamarább puhul a krémmel, és finomabb.
Kedves Piroska! A kérdésem az lenne, hogy a csokis krémbe nem keversz vajat? Csak a fehérbe? És a 10 dkg nem kevés ekkora mennyiséghez? Kinéztem ezt a sütit karácsonyra, és most elolvastam tüzetesen, de itt elakadtam!
Kedves Katalin! Én így készítettem el ahogy leírtam, mert az unokáim nem szeretik a nagyon vajas krémeket, és a csokis krémbe úgy gondoltam, hogy elég a csoki, de természetesen megemelheted a vaj adagot, és tehetsz a csokis krémbe is, ha úgy szeretitek. Van olyan krém receptem, ahol a 2 pudingra 200 g vajat, és 200 g porcukrot ír. Ezek szerint nyugodtan megduplázhatod a vaj adagot. Fontos, hogy a lapokat jó vékonyra nyújtsad. Üdv. Piroska
Köszönöm szépen a gyors választ. Igen, én is a 20 dkg margarinos verziót ismerem, ezért is keveselltem a mennyiséget. Kipróbálom, mert nagyon guszta, és nálunk minden édes elfogy :-)))) Boldog Karácsonyt!!!!!
Köszönöm szépen, neked is áldott Karácsonyt!
Kedves Piroska! Szeretném elkészíteni ezt a gyönyör?séget,viszont a cukormáz készítése nem egészen tiszta.:-) Köszönöm a segítséget!
Kedves ADIBAR! A tojásfehérjét a porcukorral kavarjuk, közben hozzáadunk 5-10 csep citromlét, vagy 10%-os ecetet. Elég sokáig kell kavarni, kenhet? masszát kell kapni, de ne flegyen folyékony. Majd hagyni kell pár órát, hogy megszáradjon a lapon. Gyorsabb és biztosabb módszer, ha arra a lapra amelyik legfelül fog kerülni, rákenjük a cukormázat, majd betesszük a langyos süt?be (kb.10 perc),ha az ujjunkkal megnyomjuk és roppan a máz kivehetjük, ha kihült a tésztalap, ráhelyezzük a krémmel megkent lapokra. Amikor a tészta megpuhult, szeletelhetjük. A szeletelés úgy történik, hogy a kést forró vízbe mártjuk , töröljük és vágunk. Ezt imételjük. A nyújtást jó,ha fólia között végzed, mert könnyebb. Minél vékonyabbak a lapok, annál finomabb lesz a süti. Remélem tudtam segíteni. Áldott Karácsonyt kivánok. Piroska
Köszönöm a gyors választ! Viszont kívánok Békés Boldog Karácsonyt!
Ezt a sütit választottam az egyik karácsonyi sütinek,remélem sikerülni is fog :) Köszönöm a receptet!
Én is remélem. Nem olyan vészes, a lapok nyújtásával kell egy kicsit bibel?dni, mint minden mézesnél. Jó sütés-f?zést kivánok.
Tej hozzáadásával ez megoldható nekem egy mézessel sincs gondom.Lehet ?ket tejjel lazítani.
Most csináltam meg.A cukormáz egy kicsit lefolyt,de azért remélem fincsi lesz.
Ha nagyobb tojással dolgozol lehet még hozzáadni pocukrot, ha látod, hogy nem elég s?r?. Amikor felkened már nem szabad folynia. Remélem azért finom lesz.