Nosalty Logó

Csokikrémes tarka mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csokikrémes tarka mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 263 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3738 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.8 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 6288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot megfőzzük, elosztjuk, az1/3 részbebeletördeljük a csokoládét, addig kavarjuk amíg felolvad. A 2/3 részpudingot kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakunk 5 ek tejet és a többi hozzávalót, a bikarbonátot felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 halmozott ek kakaót, amit 2 ek tejjel elkavartunk.
  4. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x35 cm).
  5. Tepsi háton megsütjük. (Egyenként 12 perc).
  6. A tésztát összerakjuk. Barna lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, fehér lap, fehér krém, barna lap, és a cukormáz. (A cukormáz hozzávalóit kavarjuk, nem verjük.)
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 65912
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Ajánlatos előző nap megsütni és összerakni. Szeletelni csak miután megpuhult lehet. Gyorsítható a puhulási folyamat, ha a krémmel összerakott tésztát nedves konyharuhával letakarjuk, még mielőtt a mázat rákennénk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 227 recept

Már régóta sütök mézes süti variációkat, de a fiam nem szereti a lekváros változatot. Ezért próbálkoztam a csokis krémmel. A család rábólintott, azóta csak ezt a változatot kérik. Valóban nagyon finom.

Hozzászólások

volfi

Tej nem kell a krémhez? Gondolom igen, de mennyi?

Törölt felhasználó

Szerintem a két puding megf?z?séhez szükséges mennyiség, azaz, hogy ne legyen folyékony kb. 0,8 liter.

Csiki Piroska

Köszi az észrevételt, már javítottam, 8 dl tej kell.

volfi

Köszi! :)

Fahéj

Kedves Piroska! Annyira megkóstolnám ezt a nagyon szépséges, guszta sütit. Gratulálok a készít?jének! Már mentem is, a receptkönyvemben a helye. :) Üdv: Fahéj

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Nagyon szépen köszönöm. Szívesen megkínálnálak, ha lehetne. Éppen készülök újra megsütni. A kis unokám elnevezte Bence kedvencé-nek, azóta csak ezt kéri. Üdv. Piroska.

Fahéj

Bence kedvence? Nagyon aranyos ez az elnevezés, és nem csodálom, hogy a kisunokád kedvence. :)

Törölt felhasználó

El?re elnézést kérek a kérdésemért, de még kezd? "cukrász vagyok" a Na bikarbóna az nem szódabikarbóna? bocsánat a kérdésért de ezt eddig még nem hallottam. de lehet hogy ez csak az én tudatlanságom miatt van.

Csiki Piroska

Kedves Mariannkaa! Igen a Na- bikarbonát a szódabikarbóna (NaHCO3), és nem kell elnézést kérni, én is találok olyan kifejezéseket, amelyekkel még eddig nem találkoztam. Piroska.

Törölt felhasználó

Köszönöm!!! :)

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Nagyon szép a süteményed, hogy finom is, abban egy percig sem kételkedem !Gratulálok ! Kés?bbi elkészítés céljából elmentve ! Jó éjszakát ! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Szia Ancikám! Köszönöm szépen. Valóban finom, épp most fejeztem be egy újabb adag készítését. Jó éjt. Piroska.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Ez a sütid is nagyon gusztusos, akárcsak a többi! Üdv. Livi

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm kedves Livi.

hettih

Kedves Piroska! Nagyon tetszik a recept és a napokban szeretném is kipróbálni. Egyetlen kérdésem lenne: hol lehet tejszín íz? pudingport kapni? Válaszodat el?re is köszönöm!

Csiki Piroska

Kedves hettih! Én Erdélyben élek, itt minden olyan élelmiszerüzletben található ahol más pudingot is árúsítanak. Készítheted vanília pudinggal is, csak mi ezt szeretjük, mert ennek nincs m? íze.

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Olyan buta vagyok, a segítségedet szeretném kérni ! Ha megváltozott az E-mail címem, hogyan tudassam a Nosalty csapatával ? Nem találok E-mail címet, amely hozzájuk elvezetne ! Köszönöm !!!!!!!!!! Puszi és szép napot neked ! Anci

Csiki Piroska

Kedves Anci! Úgy gondolom, hogyha a saját oldaladon ráklikkelsz a szerkesztésre, legörgetsz a címedre, kijelölöd, kitörlöd, majd beírod az új címedet és mented, kellene m?ködjön. Ha nem megy akkor az info@nosalty.hu-ra írhatsz, amelyen ?k az értesítést szokták küldeni. Az a baj, hogy én se nagyon értem ezeket a dolgokat, de próbáld meg, talán sikerül ezzel a módszerrel. Puszi Piroska.

Bató Edit

Kedves Piroska! Ez a sütid is olyan szépséges, mint a többi, legjobb lenne megkóstolni! Megértem a kisunokádat, és a "Bence kedvence" nagyon édes! Gratulálok ehhez a remek recepthez! Szép estét! Edit

Csiki Piroska

Kedves Edit! Nagyon szépen köszönöm, Én is kivánok neked szép estét. Piroska.

Morrisz

Karácsonyra megfogom sütni ,kedvenceim a lapokból sütött tészták . Kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket .

Csiki Piroska

Én is kivánok áldott Karácsonyt és jó sütögetést. A lapokat jó vékonyra nyújtsad, mert könnyebben puhul a tészta a krémmel, és finomabb.

TraRita

Nagyon szép süti! Gratulálok! :) Én is elkészítem!! Minden jót! További jó sütögetést kívánok! :) Rita

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm. A te süteményeid is gyönyör?ek, gyakran megcsodálom. Üdv. Piroska.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Mennyi ideig tartható el a süti?

Csiki Piroska

A lapok, ha nincsenek megtöltve 1-2 hétig is tarthatók, a krém a puding miatt, 4 -5 nap h?t?ben. De azalatt biztosan elfogy. A lapokat a lehet? legvékonyabbra kell nyújtani, mert hamarább puhul a krémmel, és finomabb.

Katalin

Kedves Piroska! A kérdésem az lenne, hogy a csokis krémbe nem keversz vajat? Csak a fehérbe? És a 10 dkg nem kevés ekkora mennyiséghez? Kinéztem ezt a sütit karácsonyra, és most elolvastam tüzetesen, de itt elakadtam!

Csiki Piroska

Kedves Katalin! Én így készítettem el ahogy leírtam, mert az unokáim nem szeretik a nagyon vajas krémeket, és a csokis krémbe úgy gondoltam, hogy elég a csoki, de természetesen megemelheted a vaj adagot, és tehetsz a csokis krémbe is, ha úgy szeretitek. Van olyan krém receptem, ahol a 2 pudingra 200 g vajat, és 200 g porcukrot ír. Ezek szerint nyugodtan megduplázhatod a vaj adagot. Fontos, hogy a lapokat jó vékonyra nyújtsad. Üdv. Piroska

Katalin

Köszönöm szépen a gyors választ. Igen, én is a 20 dkg margarinos verziót ismerem, ezért is keveselltem a mennyiséget. Kipróbálom, mert nagyon guszta, és nálunk minden édes elfogy :-)))) Boldog Karácsonyt!!!!!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen, neked is áldott Karácsonyt!

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Szeretném elkészíteni ezt a gyönyör?séget,viszont a cukormáz készítése nem egészen tiszta.:-) Köszönöm a segítséget!

Csiki Piroska

Kedves ADIBAR! A tojásfehérjét a porcukorral kavarjuk, közben hozzáadunk 5-10 csep citromlét, vagy 10%-os ecetet. Elég sokáig kell kavarni, kenhet? masszát kell kapni, de ne flegyen folyékony. Majd hagyni kell pár órát, hogy megszáradjon a lapon. Gyorsabb és biztosabb módszer, ha arra a lapra amelyik legfelül fog kerülni, rákenjük a cukormázat, majd betesszük a langyos süt?be (kb.10 perc),ha az ujjunkkal megnyomjuk és roppan a máz kivehetjük, ha kihült a tésztalap, ráhelyezzük a krémmel megkent lapokra. Amikor a tészta megpuhult, szeletelhetjük. A szeletelés úgy történik, hogy a kést forró vízbe mártjuk , töröljük és vágunk. Ezt imételjük. A nyújtást jó,ha fólia között végzed, mert könnyebb. Minél vékonyabbak a lapok, annál finomabb lesz a süti. Remélem tudtam segíteni. Áldott Karácsonyt kivánok. Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! Viszont kívánok Békés Boldog Karácsonyt!

Törölt felhasználó

Ezt a sütit választottam az egyik karácsonyi sütinek,remélem sikerülni is fog :) Köszönöm a receptet!

Csiki Piroska

Én is remélem. Nem olyan vészes, a lapok nyújtásával kell egy kicsit bibel?dni, mint minden mézesnél. Jó sütés-f?zést kivánok.

Törölt felhasználó

Tej hozzáadásával ez megoldható nekem egy mézessel sincs gondom.Lehet ?ket tejjel lazítani.

Törölt felhasználó

Most csináltam meg.A cukormáz egy kicsit lefolyt,de azért remélem fincsi lesz.

Csiki Piroska

Ha nagyobb tojással dolgozol lehet még hozzáadni pocukrot, ha látod, hogy nem elég s?r?. Amikor felkened már nem szabad folynia. Remélem azért finom lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek