Nosalty Logó

Két krémes mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenei Ági
Két krémes mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 294 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 582 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    987 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1648 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6953 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 294 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
  3. Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
  4. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sülnek a tésztáink megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
  6. A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
  7. Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval.
  8. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük, és zsebre vágjuk az elismeréseket! :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 386023
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a többlapos, krémes, mézes ízű süteményeket. Felvághatjuk kisebb-nagyobb szeletekre. A nagymamám mindig azt mondta, hogy: "Anyámé ne szégyensütiket vágj!". Mikor megkérdeztem tőle, hogy Mami mi az, hogy "szégyensüti" azt válaszolta: "Tudod Anyámé, elveszel egy sütit, és mivel kicsire vágták, de neked nagyon ízlik, szégyenled, hogy oda kell menj egy újabb szeletért!". Hát nem imádnivaló!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jenei Ági 7 recept

Véletlenül akadtam erre a receptre, és már első pillantásra beleszerettem, pedig nem vagyok igazán "édesszájú". Ez is a család egyik kedvence lett! Imádjuk! Kicsit ugyan időigényes, mire mindegyik lapot az ember megsüti, de a végeredmény megéri a fáradtságot!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-D

Törölt felhasználó

Hat ez nagyon jol nez ki!!!Ezek a kedvenceim :(( Jelen pillanatban eros dietan vagyok es elszant is vagyok nagyon,de a nyalam osszefolyt.Elmentettem es istenemre ha sikerult a kituzott cel ezzel fogom meglepni magam.Ngyon jol nez ki!

almamag

Ez nagyon tetszik!!! És az egészet egyedül megeszed..... Ha marad bel?le, küld el nekem. :-) Üdv. Ili

Jenei Ági

Kedves mary0227! Kívánom, hogy az elszántságod és a kitartásod meghozza a gyümölcsét. Mindenképpen tájékoztass, hogy sikerült-e! :) Az, hogy ez a sütemény lesz a jutalom, akkor érdemes kitartanod! Hajrá, sok sikert!

Fahéj

Nagyon szép! :)

Jenei Ági

Kedves Fahéj! Köszönöm szépen!

Lloret

Nagyon jol néz ki!

Jenei Ági

Kedves Lloret! Nagyon szépen köszönöm! Érdemes kipróbálni! :)

Kenvelo

Szia. Szeretnélek megkérdezni arról hogy mit értesz az alatt hogy a tojást felfuttatni a szódabikarbónával? Így még nem hallottam, és nem akarok marhaságot csinálni. :) A 2es pontra gondolok a sütiben.. Köszönöm. :)

Jenei Ági

Szia Kenvelo! Igazából annyit jelent, hogy a tojásokhoz hozzárakod a szódabikarbónát és hagyod egy kicsit felfutni, utána jöhet a többi hozzávaló. Sok sikert kívánok, szerintem kedvenc lesz! Üdv!

Jenei Ági

:)

scarlett69

Ez is nagyon ott van, de mikor lesz id?m végre sütni?...

Törölt felhasználó

Valaki segítene? Amióta megváltozott az oldal id?nként nem tudom elmenteni a recepteket nem tudom miért van az hogy néha nem jelenik meg az egyébként elmentett recept a receptgy?jteményemben!! Miért kell mindig variálni, néha bonyolítani az egyébként egyszer? dolgokat???

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy ez a süti alkalmas-e szerintetek tortának. Saját készítés? fondantal szeretném bevonni. Vajon a tészta elviseli-e a "burkolatot"? Egyébként nagyon guszta és imádom a mézes krémest (és már kicsit unom a szokásos torta tésztáimat :) ) Köszönöm el?re is... B.

Jenei Ági

Kedves Bejja1! Elnézésedet kérem, hogy ilyen kés?n reagálok a hozzászólásodra. Természetesen már én is elkészítettem tortának, kisebbik fiacskám szülinapjára, s?t beborítottam krémmel, beszórtam zöldre festett kókuszdarával, ráraktam a figurákat és a kaput, így kész is volt a focipálya. Dupla adagot kevertem ki, így elég volt a vendégseregnek! Minden jót kívánok! Üdv.: Ági

Törölt felhasználó

Csak azt szeretném ha megsütöttem a sütit, pihentettem, utána hová t?nik??? Viccet félretéve, vittem a munkahelyemre is, nem gy?ztem a dicséreteket bezsebelni! Köszönöm a receptet!

Jenei Ági

Kedves katica-bogár! Elnézést, hogy ilyen kés?n reagálok, örülök, hogy sikere van a receptnek! Minden jót kívánok Neked! Üdv.: Ági

Wavrusa Agnes

Hihetettlen sikere van immárom a szomszédoknak is én sütöm ezt a sütit - kellett mgkínálni ?ket :) -Karácsonyra a f? sütink rögtön duplát sütök mert csak így jut hétf?n az uzsis dobozokba :) . Gratulálunk a helyzésért no meg a kiváló receptét !

Jenei Ági

Kedves Wavrusa Ágnes! Örülök, hogy nálatok is ennyire bevált a sütemény, nálunk is ez a kedvenc. Köszönöm szépen a jókívánságokat, minden jót kívánok Nektek! Üdv.: Ági

Törölt felhasználó

Nagyon jol nez ki! :p Azt szeretnem mondani, hogy en fozott kremmel fogom helyettesiteni a tejszines pudingot, mert itt az egen foldon nem talaltam. Eddig tudtam venni Dr. Oetker vannilias pudingport most mar az sincs sajnos.=( Remelem jo lessz azzal is. Elore is koszonom szepen a receptet. Mindenkinek Boldog Karacsonyt & Erot Egezseget. Na meg persze jo sutest -fozest kivanok!!! Udv: Adri

Jenei Ági

Kedves Adruskah! Elnézésedet kérem, hogy ilyen kés?n válaszolok, de nagyon régen jártam már az oldalon. Biztos vagyok benne, hogy f?zött krémmel is nagyszer?en sikerült. Minden jót kívánok Nektek! Üdv.: Ági

Jenei Ági

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat és elnézést szeretnék kérni mindenkit?l, hogy ilyen sokára reagáltam! Örülök, hogy sikere van a receptnek! :) Minden jót kívánok! Üdv.: Ági

Jenei Ági

Sajnos rosszul állítottam be a levelezésemet, így nem kaptam értesít?t a hozzászólásokról! Béna voltam! Elnézést kérek még egyszer mindenkit?l! Üdv.: Ági

Galeria

Nos,Én is megsütöttem nagyon finomra sikerült,egy problémám volt,hogy a cukormáz a tetején annyira megkeményedett,hogy nem lehetett szépen szeletelni (összetört)

Jenei Ági

Kedves Galeria! Hát sajnos erre nem tudok tanácsot adni, mindig ezekkel a mennyiségekkel készítem el, nálam nem volt erre példa! Örülök, hogy sikerült elkészíteni. Egyébként az óvodába is ezt a süteményt készítettem el a kisebbik fiamnak, csokimázat tettem a tetejére, megszórtam színes cukordarával még nagyobb volt a sikere. :) Üdv.: Ági

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki, el is kezdtem elkészíteni, de belekeveredtem. A tésztánál van feltüntetve 50g vaj. Az (1)-es pontban opedig, hogy a vajat porcukorral habosra keverjük. Ez utóbbi a krémhez kell, de a krémnél nem szerepel vaj, csak margarin. Akkor ezek szerint 25dkg margarint kellett volna 20 dkg porcukorral habosra kevernem (az 50g vaj + 20 dkg porcukor helyett)? Az 50g vaj meg a kikenéshez kell? Rhine Másik kérdésem: a 7dl tej, ami a krémnél van feltüntetve, pusztán a pudingporhoz kell?

Jenei Ági

Kedves Rhine! Az els? lépésben gyakorlatilag a krémet készítjük el?, hogy le tudjon h?lni a puding, mire hozzákeverhetjük a vajjal habosra kevert cukrot. A 2. lépésben a tésztát állítjuk össze, tehát abba kell az 50 g vaj. A tepsi bevajazásához szükséges margarint vagy vajat nem tüntettem fel külön. Köszi az észrevételt, kijavítom a receptet, hogy még egyértelm?bb legyen az elkészítés. Elnézésedet kérem a kellemetlenségért! Üdv.: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek