r
Nosalty Logó

Csokikrémes és krémsajtos cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csokikrémes és krémsajtos cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 8112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1015 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    531.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    195 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4074.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 8112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A sima alaptésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, meg egy csipetnyi sóval egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálban a cukorhoz ütjük a tojást és a tojássárgát.
  3. Habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat (nyugodtan használhatunk napraforgó olajat is) és a tejfölt, és addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
  4. Összeöntjük a két masszát, és kézi habverővel jól összedolgozzuk.
  5. Papírkapszlikkal bélelt formába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a krémeket: a puha vajba a kézi habverővel beledolgozzuk a kakaót, a rumot és a porcukrot. A sajtkrémet ugyancsak kikeverjük a porcukorral. Habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  7. Ha a süti kész, kivesszük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kapszlistúl tálcára rendezzük.
  8. Ha kicsit hűltek, a habzsákból rájuk nyomjuk a krémet, és tetszés szerint dekoráljuk őket.
  9. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 110299
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Nekem egy adag tészából 22 cupcake lett, ez a mennyiség 11 muffint jelent. Ha buliba visszük, a vajas krémmel óvatosan - ha megolvad, minden gusztaságát elveszíti. Ha muffinformában sütjük, számoljunk vele, hogy a sütési idő pár perccel megnőhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cupcake, vagyis amerikai bögrés süti. Jellemző, hogy amit nálunk csak úgy összedobunk, ha váratlan vendég érkezik, ők azt is telenyomják cukormázzal és órákig dekorálják. Merthogy ez a falatnyi kis csoda igazi amerikai darab: nem egy nagy durranás, csak piszkos jó a marketingje. Első randink egy tavaly nyári ámerikai céges bulin történt. A főnök 70. születésnapja alkalmából két hatalmas doboz érkezett a lelkes dolgozóknak - jutalmul, azért, hogy Mr B. nyugdíjas éveit is gördülékennyé tesszük. Két hatalmas doboz, színes szagos, gyönyörű cupcake, alig vártam, hogy megkóstolhassam.Na...hét képzeljetek el, hogy egy mák nélküli bögrés mákosra valaki rányom egy olyan édes cukormázat, hogy még két hét múlva is érzed az ízét. Első dicstelen találkozásounkat hadüzenetnek vettem, és elhatároztam, hogy na majd én! Vettem is hozzá hamarosan cupcake sütőformát (olyan, mint a muffin, csak fele akkora) és egy csilli-villi cupcake mindentudót. Egyszer neki is álltam tanulmányozni, de a legegyszerűbb krém receptje így kezdődik: egy csésze sajtkrém, egy csésze porcukor. Könyörgöm, ki tudja azt megenni? Így aztán nem maradt más hátra, az utasításokat betartva, a cukormennyiséget nagyon lecsökkentve létrehoztam életem első sk cupcake-jét. Be kell valljam, nekem még ez is édes lett egy kicsit. És hát, sajnos nem győzött meg száz százalékosan: iszonyú jó buli díszíteni, meg dekorálni, de tulajdonképpen akkor sem más, mint egy falat sima kevert tészta egy adag sajt vagy csokirémmel. Jó pont viszont, hogy elrontani lehetetlen, és iszonyú mutatós, így gyerekzsúrra, szülinapi összejöbetelre, esküvőre, babapartira tökéletes megoldás!

Hozzávalók

A sima alaptésztához

A kakaós alaptésztához

A sajtkrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!