r
Nosalty Logó

Csőben sült spenótos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Csőben sült spenótos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 3788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8269.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    4080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6192 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14508 micro
Összesen 3788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A nokedlit elkészítjük. A liszthez adjuk a tojásokat, a sót, és lassan adagolva a vizet. Először csak keveset öntsünk hozzá, mert lehet, nem lesz szükség a 2 dl-re. (Függ a tojás méretétől és a liszt fajtájától.) A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  2. Lobogó, sós vízben kifőzzük a nokedlit és lecsöpögtetjük.
  3. A spenótleveleket alaposan megmossuk több léről, a középső vastag erét és a szárát letépjük.
  4. A fél dl vízben és az olajban pár perc alatt nagy lángon megfonnyasztjuk.
  5. Turmixban leturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és belezúzzuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a tejfölt és a végén beleöntjük a tejet.
  6. Egy tálban a nokedlit és a spenótos mártást összeforgatjuk.
  7. Egy tepsit kikenünk margarinnal és beleöntjük a mártásos nokedlit. A tetejére reszeljük a sajtot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt elkezd barnulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11005
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Laktató egytálétel akár ebédre, akár vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült spenótos nokedli
Andi80_ 380 recept

A kertben nagyon szép idén a spenót termés. A tágabb családot vártuk vendégségbe, és még sokan közülük nem ettek spenótot. Gondoltam most vagy megszeretik, vagy megutálják. Ízlett nekik :-)

Hozzávalók

A nokedlihez

A mártáshoz

A sütőformához, és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?