r
Nosalty Logó

Csőben sült baconös spárga

NS
Csőben sült baconös spárga
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

402
Kalória
17.4g
Fehérje
18g
Szénhidrát
29g
Zsír
160.2g
Víz
80.4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3050.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A spárgákat baconbe tekerjük, és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A vajat felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a lisztet, és apránként felöntjük a tej és tejszín keverékével, fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. A besamellel befedjük a spárgákat, és rátördeljük a mozzarellát a tetejére.
  5. Kb. 30 percig sütjük 180 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A minap vásároltam egy csokor zsenge, hívogatóan zöld spárgát. Bár a spárga nem olcsó, viszont az ízélmény feledteti, hogy gyorsan megcsappant a pénztárcánk.:)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek