r
Nosalty Logó

Csőben sült baconös spárga

NS
Csőben sült baconös spárga
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

402
Kalória
17.4g
Fehérje
18g
Szénhidrát
29g
Zsír
160.2g
Víz
80.4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3050.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A spárgákat baconbe tekerjük, és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A vajat felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a lisztet, és apránként felöntjük a tej és tejszín keverékével, fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. A besamellel befedjük a spárgákat, és rátördeljük a mozzarellát a tetejére.
  5. Kb. 30 percig sütjük 180 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A minap vásároltam egy csokor zsenge, hívogatóan zöld spárgát. Bár a spárga nem olcsó, viszont az ízélmény feledteti, hogy gyorsan megcsappant a pénztárcánk.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek