Nosalty Logó

Csőben sült spárga roston - sült karajon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Csőben sült spárga roston - sült karajon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 564 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 2253 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Összesen 128 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 564 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 2253 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A hús és a spárga előkészítéséhez

  1. A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, majd befűszerezzük és kb. 15. percre félretesszük.
  2. A spárgákat megtisztítjuk (a fás, szálas végeit letördeljük), és forrásban lévő citromos, sós vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát kb. 15 perc alatt nagy lángon pirosra sütjük, majd tűzálló tálra helyezzük őket.
  4. Elkészítjük a besamell mártást.
  5. A hússzeletek mindegyikére 5-6 spárgát halmozunk, majd tetejüket megkenjük a besamellmártással.
  6. Minden halom tetejére sajtot reszelünk (nekem most edamim volt itthon, de szerintem akkor is a trappista sajt a legjobb, sajna az nekem itt nincs:)
  7. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8283
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Száraz fehérbort tudok ajánlani hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Auringonkukka 61 recept

Ez a csodás recept az "Egymillió menü" szakácskönyvből való. Iszonyúan finom!

Hozzászólások

Hozzávalók

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek