Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spárga roston - sült karajon

Csőben sült spárga roston - sült karajon
Csőben sült spárga roston - sült karajon
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csodás recept az "Egymillió menü" szakácskönyvből való. Iszonyúan finom!

hozzávalók / 4 adag

A hús és a spárga előkészítéséhez

A besamelmártáshoz

ajánlat

Száraz fehérbort tudok ajánlani hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiveregetjük, majd befűszerezzük és kb. 15. percre félretesszük.
  2. A spárgákat megtisztítjuk (a fás, szálas végeit letördeljük), és forrásban lévő citromos, sós vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát kb. 15 perc alatt nagy lángon pirosra sütjük, majd tűzálló tálra helyezzük őket.
  4. Elkészítjük a besamell mártást.
  5. A hússzeletek mindegyikére 5-6 spárgát halmozunk, majd tetejüket megkenjük a besamellmártással.
  6. Minden halom tetejére sajtot reszelünk (nekem most edamim volt itthon, de szerintem akkor is a trappista sajt a legjobb, sajna az nekem itt nincs:)
  7. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 208
elküldve: 5
receptkönyvben: 162
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárga sült karajon, karajon sült zöldspárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

564
csontos sertéskaraj 80 dkg
zöldspárga 500 g
fűszersó 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint