Nosalty Logó

Édesburgonya-gnocchi, rozmaringgal és zsályával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
iceScream
Édesburgonya-gnocchi, rozmaringgal és zsályával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

"Mártás", pirítás

Összesen 584 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

"Mártás", pirítás

Összesen 3500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gnocchihoz

"Mártás", pirítás

Összesen 226 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7383 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 584 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    614 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    44298 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 3500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

"Mártás", pirítás

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Az édesburgonyákat megszurkáljuk villával pár helyen, majd 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt addig sütjük őket, amíg teljesen meg nem puhulnak. Hagyjuk őket kihűlni.
  2. A batáták húsát kiszedjük a héjukból, majd egy villa vagy egy krumplinyomó segítségével alaposan összetörjük őket. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tojásokat, jól összekeverjük.
  3. Apránként elkezdjük hozzáadagolni a keverékhez a lisztet, és folyamatosan eldogozzuk. Az édesburgonyák méretétől, nedvességtartalmától és a liszttől is függ, hogy mennyit vesz fel a dolog belőle, tapasztalataim alapján ez 500 és 750 g között mozog. Addig adjunk hozzá lisztet, amíg már nem igazán ragad a tészta.
  4. Alaposan lisztezzük meg a munkafelületünket és a kezünket, a tésztából először csináljunk kb. ujjnyi vastag "kukacokat", majd egy villa segítségével vágjunk belőle kis "párnákat", végül pedig a villa fogait húzzuk rajtuk végig, így létrehozva azokat a kis barázdákat, amiken szépen megragad bármilyen mártás.
  5. A kész gnocchikat lobogó, sós vízben készre főzzük, ha feljönnek a víz tetejére, akkor megfőttek. Hagyjuk őket lecsöpögni.

"Mártás", pirítás

  1. A megfőtt gnocchikat egy kis vajon átpirítjuk. Érdemes adagokban csinálni, hogy rendesen tudjunk dolgozni a serpenyőnk tartalmával. Szükség esetén pótoljuk a vajat.
  2. A fokhagymákat összetörjük (nem kell felaprítani), majd a gnocchik lepirítására használt serpenyőben olvasszuk meg a maradék vajat, és dobjuk bele a fokhagymát, zsályát rozmaringot, valamint ha szeretjük, akkor a chillit, és addig melegítsük, amíg át nem veszi a vaj a fűszerek ízét.
  3. Vegyük ki a fokhagymákat a zsiradékból (nagyon finomak, én sose tálalom őket, hanem megeszem, amint kicsit kihűlnek), majd forgassuk bele a gnocchikat, és adjuk hozzá a citromlevet. Ez után már lehet is tálalni, és enni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 02.

Ajánló

Köretként is használható, de önálló fogásként is teljesen megállja a helyét. Ha bolondítani akarunk egyet rajta, lehet más fűszereket is rakni a tésztába, vagy akár egy kis főtt zellert is. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

iceScream 8 recept

A hagyományos gnocchi a legtöbb embernek az előre elkészített bolti verzióban ismert, viszont házilag se nagy ördöngösség megcsinálni. Én egy édesburgonyás variációt találtam ki, ami nagyon sokat dob az ízén. A vajas mártás kifejezetten egyszerű, de máshogy is csinálhatjuk ízlésünknek megfelelően.

Hozzászólások

Hozzávalók

A gnocchihoz

"Mártás", pirítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek