r
Nosalty Logó

Karfiol csőben sütve Juhász István konyhájából

Juhász István
Karfiol csőben sütve Juhász István konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
13.7g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
110.5g
Víz
84.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    441.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, langyos vízben kiáztatjuk, majd erősebben sózott vízben kifőzzük (kb. 10-15 perc). Ügyeljünk arra, hogy nehogy szétfőzzük! Ha kifőtt, szűrőn lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a besamel mártást, előmelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot.
  2. A mártáshoz a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, simára keverjük, majd meleg tejjel felöntjük, lassú tűzön összeforraljuk, közben vékony szálú habverővel kevergetjük, sózzuk, fűszerezzük, és a sajt 1/2 részét is beledolgozzuk. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről.
  3. A karfiolrózsákat adagonként hőálló tányér közepére halmozzuk, majd ráöntjük a besamel mártást úgy, hogy a karfiolt teljesen befedje. A megmaradt reszelt sajtot egyenletesen elosztjuk az adagok tetejére, majd forró sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Nagyon finom előételként egy többfogásos ebédhez, vagy akár önálló fogásként is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek