Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával

Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával
Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacok tél végi, tavaszi kínálatában egyre gyakrabban találkozunk a vajrépával. Az íze leginkább a karalábé és a retek ízére hasonlít. Legtöbben csak nyersen fogyasztják, de érdemes kipróbálni levesekben, ragukban vagy rakottan, csőben sütött változatban is. A melegen készített vajrépa ízéhez igen jól párosul a hagyma karakteresebb íze. Szezonja lévén, a hagymát medvehagymával helyettesítsük, amely jól illik a semleges ízű csirkemellhez is. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és 5 dkg felhevített vajon 6-8 perc alatt kevergetve elősütjük. Közben picit sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután elkészült a csirkemell, sütőtálba tesszük.
  3. A vajrépát meghámozzuk, félbevágjuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A csirkemell sütéséből visszamaradt vajhoz adjuk a maradék hideg vajat, felhevítjük, és 6-8 perc alatt elősütjük a vajrépát is.
  4. A medvehagyma-leveleket megmossuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, az utolsó 1-2 percben a vajrépához adjuk, és együtt pároljuk. A medvehagymás vajrépát a csirkemellre rétegezzük.
  5. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a krémsajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a vajrépás rétegre. (Úgy igazítsuk a tejszínes öntetet, hogy a rétegek közé is jusson.)
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 10 perc pihentetés után melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 863
elküldve: 2
receptkönyvben: 158
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell vajrépával és medvehagymával, medvehagymás-vajrépás csirkemell tepsiben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2011-04-21 00:53

Kedves WM! Ha a story szövegében rálinkelsz a vajrépa szóra, képet és bővebb információkat tudhatsz meg a vajrépáról:) Örülök, hogy tetszik a recept!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2011-04-20 19:23

Szia! Nagyon jónak tűnik, amint tudom, elkészítem! Lehet, hogy ez egyértelmű, de mégsem tudom, mi az a vajrépa. :S Hogy néz ki? Milyet kell keresni a piacon? :) Köszi a receptet, mentve! Üdv, WM

836
csirkemell filé 20 dkg
vajrépa 4 db
medvehagyma 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 2 dl
krémsajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint