r
Nosalty Logó

Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával

NS
Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

843
Kalória
37.8g
Fehérje
36.3g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
450.5g
Víz
395.5g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    901 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és 5 dkg felhevített vajon 6-8 perc alatt kevergetve elősütjük. Közben picit sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután elkészült a csirkemell, sütőtálba tesszük.
  3. A vajrépát meghámozzuk, félbevágjuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A csirkemell sütéséből visszamaradt vajhoz adjuk a maradék hideg vajat, felhevítjük, és 6-8 perc alatt elősütjük a vajrépát is.
  4. A medvehagyma-leveleket megmossuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, az utolsó 1-2 percben a vajrépához adjuk, és együtt pároljuk. A medvehagymás vajrépát a csirkemellre rétegezzük.
  5. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a krémsajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a vajrépás rétegre. (Úgy igazítsuk a tejszínes öntetet, hogy a rétegek közé is jusson.)
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 10 perc pihentetés után melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A piacok tél végi, tavaszi kínálatában egyre gyakrabban találkozunk a vajrépával. Az íze leginkább a karalábé és a retek ízére hasonlít. Legtöbben csak nyersen fogyasztják, de érdemes kipróbálni levesekben, ragukban vagy rakottan, csőben sütött változatban is. A melegen készített vajrépa ízéhez igen jól párosul a hagyma karakteresebb íze. Szezonja lévén, a hagymát medvehagymával helyettesítsük, amely jól illik a semleges ízű csirkemellhez is. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek