Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diplomata szelet Anett konyhájából

Diplomata szelet Anett konyhájából
Diplomata szelet Anett konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, megforgatjuk borsos lisztbe, majd kevés olajon serpenyőben elősütjük. Utána egy tepsibe tesszük őket. A zsemléket beáztatjuk vízbe vagy esetleg tejbe.
  2. A hagymát kockára vágjuk, megdinszteljük az olajon, amibe a csirkemellet is sütöttük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat, sózzuk, borsozzuk, a gombát is belekeverjük, és együtt megpirítjuk őket. Ha kész, hozzákeverjük a nyers tojást és a jól kinyomkodott zsemléket.
  3. Besamel mártás: A vajon megpirítjuk a lisztet, majd adagoljuk hozzá a tejet (ne egyszerre adjuk hozzá), és az ételízesítőt (aki nem díjazza az ételízesítőt, sót is használhat). Tipp: pici olajat adjunk a vajhoz, hogy ne égjen le. Elég sűrű lesz a mártás, de most pont ez a jó.
  4. Elosztjuk a húsra a tölteléket, ráteszünk egy adag mártást (jó magas, púpos legyen), sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 630
elküldve: 8
receptkönyvben: 435
elkészítve: 29/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gombás töltelékkel rakott hús, besamelmártásban sült töltelékkel rakott hús, sajtos-gombás rakott csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andus54
Andus54 Fri, 2014-01-17 22:48

Nagyon jó recept..Mennyi tojást kell hozzá adni a töltelékhez ?? Nyersen,vagy főzve ?? Előre is köszönöm a válaszod!

356
csirkemell filé 50 dkg
csirkemáj 25 dkg
gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemle 2 db
finomliszt 10 dkg
sajt 15 dkg
tojás 1 db
vaj 4 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tej 4 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint